BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


11 maart 2011

San Pedro de Atacama

10-3: Rond een uurtje of acht worden we allemaal wakker. Toon gaat met Edwin broodjes halen en Laura maakt met Bente en Huub de tafel klaar. Het is nog wat frisjes, maar we eten toch buiten. In de cabaña zijn namelijk geen stoelen. Na het eten gaat Laura met Toon en Bente aan het schoolwerk en Edwin gaat met Huub naar de plaza om ergens internetverbinding te krijgen. Als Toon en Bente klaar zijn gaan we allemaal naar de plaza. We drinken wat en struinen wat rond in de verschillende souvenir winkeltjes. Het is overal veel van hetzelfde, maar een kleurrijk geheel.


Bij de cabaña gaan de kinderen direct het zwembad in om verkoeling te zoeken. Dat lukt prima, want het water is echt ijskoud. Wij blijven liever langs de kant zitten. Na het zwemmen gaan Laura en Bente nog even gezellig winkelen. Even kijken of er toevallig een leuk verjaardagscadeautje te vinden is voor Bente, want over drie weken is ze jarig! Het liefst zou ze een kleine tattoo op haar enkel willen, bijvoorbeeld van een vlindertje… Wij moeten nog even aan dat idee wennen… De “mannen” doen spelletjes. ’s Avonds nog even naar de supermercado om de laatste boodschappen te doen en dan koken, heerlijk eten en naar bed.

Huub is ’s avonds heel erg verdrietig. Hij moet erg huilen en wil graag naar ons échte huis om met zijn politiebureau van lego te spelen. Die heeft hij twee weken voor vertrek op zijn verjaardag gekregen. We snappen het helemaal dat hij verdriet heeft. Bovendien huilt hij omdat hij te weinig schoolwerk heeft en alleen maar moet wachten tot Toon en Bente klaar zijn… We moeten zelf ook wel even slikken… Wat een verdriet… Echt heimwee. We proberen hem ook echt wat te laten doen, maar Huub wil het echte werk, net als zijn broer en zus. Sommen en letters en niet kleuren en doolhofjes en dat soort dingen! Om het enigszins te verzachten zoeken we op internet het politiebureau van lego op en kunnen Huub het plaatje laten zien. Hij fleurt helemaal op. Ook zullen we kijken of we hier weer wat échte schoolspulletjes en wat speelgoed voor hem kunnen kopen. Als ons kleine mannetje weer wat rustig is gaat hij lekker slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten