BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


20 november 2010

Laatste dag in NY

Onze laatste hele dag in NY alweer. Gelet op de afgelopen dagen willen we het vandaag wat rustig aandoen en een beetje in de buurt blijven. Met de metro naar Columbus Circle, dat ligt net onder Central Park. Het is wederom superlekker weer, een beetje fris maar erg zonnig. We gaan eens even de Apple-store binnen. Daar is het een drukte van jewelste, gekkenhuis, de iPads en iPods vliegen de deur uit alsof het niks is, hoezo recessie????

De naastgelegen speelgoedwinkel van Schwartz is ook al zo’n ‘trekker’. Levensgrote knuffelbeesten, giraffes, beren, elanden van tussen de 300 en de 1200 dollar. Waarschijnlijk koopjes want het gaat grif over de toonbank. Ze hebben ook een piano in de vloer gemaakt waar je overheen kunt lopen en muziek maken met je voeten. Erg leuk voor de kinderen om mee te spelen. Voor zo’n slordige 250.000 dollar heb je er al één. Wij kijken nog even verder!!

Huub met z´n favoriete ´varkenssnuit
 Op ons gemakje lopen we naar Times Square, want dat is altijd een handig metrostation voor ons, kunnen we in één keer door naar ons hostel. Op Times Square duiken we op ‘veler verzoek’ nog een keer de Toys-R-us in. Daar wordt nog wat echte Wonka- snoep ingeslagen. Willy Wonka is de baas van de chocoladefabriek uit het boek “Sjakie en de Chocolade-fabriek” van Roald Dahl.


Morgen, de 20e, breken we op in NY en proberen we per auto van Manhattan af te komen en wat zuidwaarts te rijden. KWW!!!

19 november 2010

Een drukke dag

18-11: Het is vandaag een mooie zonnige dag. Echt een dag om er op uit te trekken, of zoals Huub zei: ”Gaan we vandaag nog het dorp in?”. Met de metro helemaal naar Battery Park, de zuidpunt van Manhattan met uitzicht op het Vrijheidsbeeld.


Van daar gaan we naar ChinaTown. Erg leuk, als je daar vanuit de metro boven de grond komt, lijkt het net of je in Battery Park per ongeluk de metro naar Peking hebt gepakt. Alles is daar oosters. Ten noorden van ChinaTown ligt Little Italy, ineens worden de oosterse bedrijfjes ingeruild tegen italiaanse.

Achter in de middag gaan we naar Times Square, dat is nu leuker dan dinsdagochtend. Het wordt al wat donker en dan komen de lichtreclames veel beter uit. Aan het Times Square is ook een M&M-shop, een 3-verdiepingen winkel met alles van M&M’s. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Rond 17:00 uur gaan we ‘Top of the Rock’ doen, dat wil zeggen met de lift naar de 67e verdieping van de Rockefeller-building. Een prachtig en helder uitzicht over het verlichte New York.




Het was een lange drukke dag en er is ontzettend veel gesjouwd (ondanks onze Metrocard), dus op het tandvlees gaan we weer naar onze hostel.




18 november 2010

Ground Zero en Brooklyn

Deze ochtend allemaal heel vroeg wakker, zo rond 03.00 uur. Gelukkig gingen we allemaal om 19.00 uur slapen, dus wel wat uurtjes gepakt. De tijd tot het ontbijt doden we met lui blijven liggen en de kinderen met hun Nintendo. Na het ontbijt gaan we met de metro naar Ground Zero. Bij ons vorige bezoek hebben we nog op de Twin Towers gestaan en nu wordt er volop gewerkt aan nieuwe torens. We lopen rondom het terrein en gaan daarna nog even naar Wall-street. Vanaf Wallstreet nemen we de metro naar Brooklyn, waar we een boek gaan brengen aan Jacqueline, Pascal en baby Hanna. Het appartement is goed te vinden en het is heel leuk om Jacqueline en Pascal te zien. Over Hanna is op hun blog geen woord gelogen. Wat een ontzettend lief en makkelijk meisje.


Na een kop koffie, het bewonderen van Hanna en het overhandigen van een paar kadootjes gaan we samen wat hapje eten bij ‘Two Hands’, een klein restaurantje een paar blocks verderop.

Dan proberen we met behulp van Jacq bij een lokale autoverhuurder een auto te regelen voor zaterdag naar Washington. Dat lukt niet want het is Thanksgiving de 25e november en alle auto’s van hun zijn al gereserveerd en een one-way-rental willen ze al helemaal niet, want ze willen alle auto’s in NY houden. Ze adviseren National of Alamo te bellen. Bij National kunnen we wel terecht en reserveren een auto van 20 t/m 23 november, dus inleveren in Washington. Mooi zo, ook weer geregeld.

Als afsluiter van ons bezoek aan de Bridgepeople gaan we met z’n allen naar Brooklyn-heights voor een mooi uitzicht op Manhattan en het Vrijheidsbeeld. Er staat enorm veel wind, maar het uitzicht is super. We nemen afscheid van J, P en H en gaan met de metro naar ‘huis’. Rond 18.00 uur zijn we in de jeugdherberg en om 19.00 uur gaan we weer allemaal tegelijk slapen.

(p.s. Vergeet vooral niet te kijken op: http://www.bridgepeople.blogspot.com/ de website van Jacqueline, Pascal en Hanna!)

17 november 2010

NYC verkennen


Om 5:55 uur plaatselijke tijd zijn we allemaal alweer wakker. De bedden liggen goed, we zijn alleen uit ons ritme. De Nintendo doet zijn werk weer  en om 7 uur kunnen we ontbijten: een drankje en een bagel. Na het eten nog wat lummelen op de kamer en dan naar het dichtstbijzijnde metrostation.  We kopen een weekkaart voor de metro. Dan naar Times Square. De kinderen vinden al die reclameverlichting wel mooi. De eerste winkel die ontdekt wordt is Toys-R-us. Daar gaan we in. Er is een hoek met Willy Wonka chocolade, een echt draaiend reuzenrad, alle bekende gebouwen van NYC  van lego, een levensechte dino en nog veel meer.  We vermaken ons een hele tijd. Rond 11:30 krijgen we trek en gaan we bij het Hard Rock café wat eten. De kindermaaltijden vallen in de smaak en ook ons smaakt het eten goed. Na het eten belanden we vervolgens in de Disney Store. Tja, voor de kinderen natuurlijk weer helemaal leuk. Alle drie mogen ze een knuffeltje uitzoeken, een vriendje voor hun eigen knuffel, zoals ze zelf zeggen. Dan weer met de metro “naar  ons huis”.  Daar relaxen we wat, proberen internetverbinding te krijgen en ’s avonds na een heerlijke douche om 19.00 uur naar bed. Allemaal. We zitten nog niet helemaal in het ritme.

16 november 2010

Dag van vertrek

Vandaag gaat het dan echt beginnen. Ruim drie jaar hebben we er van gedroomd en over nagedacht. Nu zijn alle lijstjes die we in deze periode hebben gemaakt af gevinkt en gaan we goed voorbereid op reis. Voordat we om 10.40 met de trein vertrekken drinken we met onze ouders nog koffie en dan gaan we samen met hen naar station Raalte. Bij het afscheid nemen valt hier en daar nog wel een traan, maar goed, dat hoort erbij en wisten we van tevoren. Ook onze familie heeft vertrouwen in onze voorbereiding. Met 5 minuten vertraging gaan we richting Zwolle.



Ruim op tijd zijn we op schiphol. Na het inchecken blijft er nog veel tijd over. De kinderen vermaken zich in kids forest en wat later op de middag gaan we een hapje eten. Om ca. 16.00 uur zijn we bij de gate. Daar blijkt dat het vliegtuig pas om 17.00 uur kan vertrekken.

Dan het vliegtuig in. De eerste vlucht. Deze verloopt voorspoedig, maar wel wordt de overstaptijd door de vertraging erg krap. Als we het vliegtuig uitkomen wacht een stewardess van British Airways ons op. Jullie hebben je aansluiting naar New York gemist, maar jullie vijven en de bagage zijn overgeboekt naar een later vlucht: van 19:55 uur. Nou ja, scheelt een boel geregel en gestress.

De vlucht naar New York duurde ca. 8 uur. Huub heeft nog een uurtje of 4 geslapen, en op de valreep deden ook Bente en Toon nog een uurtje de oogjes toe. Gelukkig hadden we allemaal een eigen t.v. scherm die we zelf konden bedienen. Voor elk wat wils. Ook de nintendo’s waren een uitkomst. ’s Avonds om 22.30 uur landde het vliegtuig. Bagage oppakken, security check en dan met een YELLOW cab naar de jeugdherberg. Om 7.30 uur (Nederlandse tijd) stappen we brak maar voldaan in onze bedden. De wereldreis is begonnen.

15 november 2010

Het is zover! We gaan!

Vandaag gaan we vertrekken voor het grote avontuur! We zijn er helemaal klaar voor. Twee rugzakken zijn gepakt. Minimalisme is nu van óns, en niet langer van Jan d. B. We hebben goed geslapen en zijn goedvoorbereid. Om 9.15 uur nog een kop koffie drinken met onze ouders en vervolgens brengen zij ons naar station Raalte. Onze trein vertrekt om 10.40 en ons vliegtuig vanmiddag om 16.40! JIIIIEEEEHOEEEE!

14 november 2010

Wij zijn er ook klaar voor!

Ook de lievelingsknuffels zijn klaar voor de reis. Allemaal hebben ze hun tasje gepakt met kleertjes die vanavond op de valreep door Toon, Bente en Huub van papier zijn gemaakt.

Nog 1 nachtje slapen!