BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


10 maart 2011

08-03: Vandaag nog maar even niet de Paso de Jama over, die moet nog maar even een dagje wachten. Toon heeft vannacht overgegeven vanwege de hoogte, daarna voelde hij zich weer beter. Ook zagen we op internet dat de meeste hostels in San Pedro de Atacama nog tot en met vandaag bezet zijn. Zullen ze daar ook carnaval vieren? Voor morgen zijn er meer mogelijkheden.


We gebruiken vandaag voor een flinke dosis schoolwerk en het bestuderen van de verdere reismogelijkheden voor de komende tijd.

Achter in de middag verzamelen zich carnavalsvierders uit 5 omringende dorpen hier achter het tankstation om daar het carnaval af te sluiten. Het ziet er vreemd en chaotisch uit. Uit de stoffige omgeving vanachter een berg komen her en der verklede mensen. Volgens de hostelmedewerker zien de mensen uit de omliggende dorpen elkaar niet zo vaak, alleen met carnaval. Er wordt weinig gesproken onderling. De muziek is het belangrijkst. Mooi om te zien dat de oudere generatie is gekleed in traditionele kledij en de jongeren zich uitdossen zoals bij ons. Ook grappig om te horen dat melodie van muziek redelijk overeenkomt met de Nederlandse carnavalskrakers. De teksten kunnen we helaas niet beoordelen, maar zal het niveau van de Nederlandse teksten niet echt overstijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten