BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


5 februari 2010

Vervoer

Zuid-Amerika zal het grootste deel van onze reis opslokken. We denken daar ongeveer 5 van de 9 maanden te zijn. Gelet op onze eerdere ervaringen is dit werelddeel uitermate geschikte om met eigen vervoer te bereizen. Hoewel er een goed openbaar-vervoer-net van lange-afstandbussen is, is het met kinderen toch beter om eigen vervoer te hebben. Ook zijn de mooie plekker dan beter bereikbaar.


Dan is het de vraag wat te doen: auto huren, auto kopen of eigen auto verschepen. Tot nu toe is deze laatste optie voor ons het meest interessant. De vrijheid is enorm, geen gezeur om met een huurauto de grens over te gaan, de wegen zijn goed, er is voldoende ruimte in onze Nissan en bij het verschepen kan er van alles in de auto worden gepakt, zoals kampeer- en schoolspullen. Naast de praktische voordelen is het financieel ook de moeite waard, zeker als het voor langere tijd is. Door kampeerspullen etc. mee te nemen kunnen ook de kosten voor onderdak worden beperkt.

We hebben de laatste maanden contact gezocht met meerdere vervoerders en rederijen. Tot nu toe is Maersk/Damco uit Rotterdam de beste partij voor ons. De bus kan in een 20"-container en dan met de boot van Rotterdam naar Valparaiso in Chili (en later ook weer terug). De boot is ongeveer 4 tot 5 weken onderweg. In die tijd bezoeken wij de V.S. Dit is tot nu toe onze grote lijn, we moeten het de komende tijd nog verder uitwerken en op het andere laten aansluiten. We houden jullie op de hoogte.....

Hier moet ie in.........                            ....en hier moet ie op: