BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


12 maart 2011

Quebrada de Jere

11-3: Huub wordt vanmorgen gelukkig weer blij wakker. Wel wil hij nog graag de foto van het Lego-politiebureau zien. Geen probleem. Het schoolwerk lossen we op door hem makkelijke sommetjes
uit het rekenboek van Bente te laten maken. Dat vind hij leuk. Volgens Huub is dat écht schoolwerk. We zullen de komende tijd zien.




Rond de middag gaan we de auto in om op het heetst van de dag met airco een stukje te rijden. We gaan vandaag naar Quebrada de Jere nabij het plaatsje Toconao. Het is 38 kilometer rijden door een woestijnlandschap. We betalen de fee voor het park en gaan de kloof in. Het is een schitterend plekje. Door de kloof stroomt water en daardoor groeit er van alles. Het water is niet al te diep, dus de kinderen kunnen er op hun Teva sandalen doorlopen. Op een gegeven moment wordt het erg smal tussen de rotswanden. De kinderen vinden het prachtig. Ook wordt het daar wat dieper. Edwin offert zich op om uit te vinden hóe diep. Dat blijkt, zeker voor Huub, teveel van het goede. We moeten weer terug. Geen probleem, ook dat is mooi. Bij de auto drinken we wat water, want het is echt heel erg heet.

Dan gaan we nog even het kerkje uit 1750 in het plaatsje Toconao bekijken. Een mooi klein kerkje met het dak van cactushout. We scoren een ijsje en gaan weer richting San Pedro. De kinderen duiken meteen het zwembad in. Edwin verzorgt de pannenkoeken. HEERLIJK! ’s Avonds doen we nog een spelletje en genieten we van de sterrenhemel hier. Dan zit de dag er weer op en gaan we naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten