BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


15 oktober 2010

Prikken halen

Afgelopen woensdag moesten we weer prikken halen. Gele koorts en buiktyphus. Allemaal 2 prikken dus. Vol goede moed naar de huisarts. De kinderen allemaal een knuffel mee als troost. Het deed even pijn, maar dat was snel weer over.

 

Er staat nog een Mantouxtest i.v.m. tuberculose op het programma en nog een herhalingsprik i.v.m. hepatitis. Dan zijn we compleet geïnjecteerd. Rabiës laten we zitten. Dat zijn drie prikken, en indien iemand toch door een hond (of iets wat daar op lijkt of familie van is) moeten hij/zij alsnog met spoed een injectie halen. Wij kiezen voor: afstand bewaren tot dieren.

Verder hebben we besloten dat we de auto op vrijdag 12 november naar Rotterdam brengen, zodat deze door een ervaren bedrijf in de container kan worden (vast)gezet. De douane moet dan eventueel nog controleren en zal de container verzegelen. Wij kunnen er vervolgens voor de zekerheid nog een hangslot op doen. De sleutels kunnen we na het laden weer terugkrijgen. Wel zo handig. De bill of loading (waarop staat wat er in de container zit) gaat naar een kantoortje in Santiago de Chili.

Voor wat school betreft: de afspraken met alle juffen staan gepland. Wat moeten de kinderen doen en hoe pakken we dat aan. Hoe werken de toetsen die we moeten afnemen en hoe staat het er momenteel voor met de leerprestaties. En voor ons niet onbelangrijk: hoeveel is het qua omvang?