BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


24 mei 2011

Queenstown

24-5: Vandaag een dagje Queenstown. Ook weer zo’n heerlijk relaxt plaatsje. Straal t een beetje de sfeer uit van een Oostenrijks wintersport dorpje. Het is echter wel de nummer 1 bestemming in Nieuw-Zeeland, vooral vanwege allerlei (en dan bedoelen we echt VEEL) avontuurlijke en adrenaline opwekkende buitenactiviteiten. Zo werd hier ooit het bungy-jumpen uitgevonden. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het hier doen: raften, parasailen, skien, mountainbiken, jetboat-varen, klimmen, abseilen noem maar op. Wij zelf houden het vandaag bij een trip met de kabelbaan de berg op (en weer af natuurlijk). Tja, je kunt niet alles doen.

Boven aangekomen zien we gelijk weer het schavot waarvan we 15 jaar geleden allebei bungy-jumpend naar beneden zijn gesprongen. Eerlijk gezegd moeten we daar nu niet meer aan denken. Misschien is het inderdaad zó, dat je wat wijzer wordt als je wat ouder wordt. Gelukkig is er nog wel iemand anders die de sprong waagt zodat we mooi even kunnen kijken. De kinderen zijn dolenthousiast, wij beduidend minder!! Gelukkig voldoet geen van drieën aan het leeftijdscriterium. Dat scheelt een hoop gezeur.

De rest van de middag brengen we door in het centrum van Queenstown. De kinderen ontdekken een waar snoepparadijs, een snoepwinkel met snoepjes van over de hele wereld en waar ze zelf nog echte Engelse fudge maken. Een deel van hun zakgeld verdwijnt dan ook hier in de kassa-la en wordt geïnvesteerd in ‘gekleurde krokodillen’. Zelf houden we het bij een zakje echte ‘boerderijdrop’ en ‘katjesdrop’. Opmerkelijk is het ook dat we in de lokale supermarkt pakken Bolletje-beschuit aantroffen, die konden we natuurlijk niet laten staan. Een keer wat anders bij het ontbijt.

Waarschijnlijk duurt het nu wel weer een paar dagen voordat er stukjes op ons blog verschijnen want morgen gaan we weer ‘de paden op, de lanen in’. We willen naar Milford Sound, het fjordengebied van Nieuw-Zeeland. Heen en terug (en een tocht door de sound) kost een paar dagen. Kortom, een paar dagen buiten de bewoonde wereld en dan is het droevig gesteld met het internet. We doen ons best en jullie houden het zeker tegoed. Saluut!!

1 opmerking:

  1. Zoals (bijna) elke morgen weer een genoegen om jullie reisverslag te lezen. Zal het missen de volgende paar dagen. Geniet er van.
    Myriam

    BeantwoordenVerwijderen