BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


26 mei 2011

Milford Sound

26-5: Na het ontbijt wagen we ons weer naar de ferry terminal. We hebben een excursie uitgekozen waar ze ook een “familypack”aanbieden, iets voordeliger voor gezinnen. Als we moeten betalen zeggen we maar alvast dat we gisteren niet met de creditcard konden betalen. Ze probeert Laura’s kaart. Nee, niet mogelijk… Edwin’s kaart: niet mogelijk… Nog een keer handmatig invoeren… Niet mogelijk. Bellen met een of ander kantoortje, nummers doorgeven… Niet mogelijk…. Tja… Dan houdt het op. Voor niets helemaal hierheen gekomen. Nou ja, positief blijven, denken in oplossingen!!! De route hiernaartoe was heel erg mooi. Het is een beetje zoals die grap van: De cursus ‘omgaan met teleurstellingen’ gaat vandaag helaas niet door…ha,ha.
We blijven nog even in de terminal om te broeden op andere oplossingen. We vragen of we niet in een kantoortje in Te Anau kunnen betalen, achteraf. De vrouw achter de balie gaat haar manager bellen. Na een tijdje (ca. 5 minuten voor vertrek van de cruise) komt hij naar ons toe. Hij zegt dat hij ons vertrouwd, maakt kopieën van onze creditcards en staat ons toe om aan boord te gaan! We spreken af dat we na de tour nogmaals proberen om te betalen met kaart en anders in Te Anau naar hun kantoor zullen gaan om te betalen (nadat we eerst gepind hebben natuurlijk)! Wat zijn we blij dat we mee kunnen!

De tour is prachtig. We varen met de boot van het eindpunt van het fjord helemaal naar open zee (Tasman Zee). We varen vlak langs de rotsen, die direct vanuit het water wel meer dan 1,5 kilometer oprijzen. Deze rotsen zijn prachtig begroeid met mos, planten en bomen. Het is een enorm nat gebied hier. Volgens de statistieken valt hier meer dan 9 meter regen per jaar (vergelijk: in Nederland 75 cm). Het regent 220 dagen per jaar regen. Als het hier 9 dagen niet regent, spreekt men hier van een droge periode. Als we dit zo horen dan is het helemaal mooi dat we vandaag zo’n mooie droge zonnige dag hebben.

Door al die nattigheid zijn er enorm veel watervallen, groot en klein, die van de bergen afstorten. Met de boot varen we tot twee keer toe tot onder de waterval. Het watert klettert en dondert op de voorsteven. Prachtig!! De zee is rustig dus kan de boot een eindje open water opvaren, dan keren we om. Op de terugweg zien we nog wat zeeleeuwen luieren op een rots. Na en dikke 2 uur zijn we terug. We proberen nog even te betalen, maar het lukt weer niet met de creditcard.

We rijden 2 uur terug naar te Anau. Daar kunnen we wel gewoon geld uit ‘de muur’ halen. Dit doen we dan ook, ook wat meer voor de zekerheid. Bij het visitorcentre betalen we alsnog de rekening voor de tour, zo dat is ook weer geregeld. In het donker moeten we nog een slaap-parkeerplaats vinden. Na een dikke 20 kilometer hebben we er één. Deuren op slot en slapen...

1 opmerking:

  1. Wat een geluk dat jullie toch meekonden, lijkt me een prachtige tocht! Al ontdekt wat het probleem was met de CC's?

    BeantwoordenVerwijderen