BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


26 mei 2011

Queenstown - Milford Sound

25-5: Vandaag op weg naar the Milford Sound. Hemelsbreed is het niet al te ver van Queenstown, maar de weg loopt er niet rechtstreeks naartoe. Enorm omrijden dus. Het is vijf uur rijden. In Te Anau maken we nog even een stop om wat te eten en drinken. Dan gaan we door naar Milford Sound. De omgeving is schitterend mooi. We moeten nog een keer door een enorme smalle tunnel. Als er dan van de andere kant ook nog verkeer komt is het toch wel ontzettend krapjes, maar we komen er heelhuids doorheen. In Milford Sound is eigenlijk alleen de ferry terminal en een restaurant/bar. We informeren ons bij ferry terminal over de kosten van de verschillende cruises. Er is niemand aanwezig, dus morgenvroeg moeten we maar tickets regelen. De eerste tours gaan rond 10.00 uur. Dat gaat ons wel lukken.

Bij het restaurant gaan we even wat drinken. Het afrekenen met de credit card is geen probleem. Als we na een halfuurtje echter eten willen bestellen en vooraf alvast willen betalen geeft het betalen met de credit card opeens problemen. Alle mogelijkheden worden benut: de twee verschillende machines worden gebruikt, het nummer wordt handmatig ingevoerd. Onze beide kaarten worden echter geweigerd. Qua eten is dat helemaal niet zo erg. Maar wat als we morgen met een excursie meewillen. We hebben vijf uur hierheen gereden om hier te komen, en dat is eigenlijk vooral de moeite waard als je een dergelijke excursie doet… We moeten maar zien.

Omdat we nu helemaal geen cent meer van ons cash geld willen uitgeven gaan we wildkamperen op de parkeerplaats van de ferry. Officieel mag het niet, maar alle medewerkers van het restaurant zeggen dat er eigenlijk nooit gecontroleerd wordt. Dat scheelt weer 100 Nieuw Zeelandse dollars!

Als we ons eigen gekookte eten aan het nuttigen zijn wordt er op de deur geklopt… Nee he! Zou het echt? Een bekeuring kunnen we nu helemaal niet gebruiken! Gelukkig, het is een medetourist die vraagt of dit het vakantiepark is! Nee, wat wij doen is illegaal, maar we raden het ze ten zeerste aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten