BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


23 mei 2011

Puzzels

23-05: Als we wakker worden regent het een beetje. Na het ontbijt gaan we rijden. Het weer klaart langzaamaan wat op. We gaan vandaag richting Wanaka, dat is nog ongeveer 100 kilometer rijden. Onderweg maken we af en toe een stop om foto’s te maken. De natuur is nog steeds prachtig. Mooie bergen met daartussen prachtige meren.


In Wanaka gaan we naar Puzzling World. Een soort themapark rondom puzzels. Er is een heel moeilijk doolhof. In twee lagen namelijk. De bedoeling is dat je alle torens op de hoeken van het doolhof vind (elk met een eigen kleur dak: rood, geel blauw en groen) en vervolgens de uitgang vind. De kinderen zijn ons te snel af. Al snel hebben zij al drie torens gevonden en wij slechts één! Wel zijn de kinderen af en toe onder de schotten van het doolhof doorgekropen, maar eigenlijk maakt dat niets uit, want dan weten ze nog niet waar ze zijn!

Dan gaan we koffiedrinken. Op alle tafeltjes liggen “breinbrekers”. Allerlei puzzels die je kunt proberen op te lossen. Je bent zo weer een uur verder! De kinderen zitten al met rode wangen aan de tafeltjes.

Dan gaan we naar de afdeling met hologrammen en andere kamers waar je zintuigen van in de war raken. Net zoiets als het magnetisch huis in Avonturenpark Hellendoorn. Heel leuk. Er is ook een kamer waar je, als je in de ene hoek staat, heel groot lijkt. Als je vervolgens naar de andere hoek van de kamer loopt, lijk je opeens klein! Heel grappig!

Dan gaan we onze breinen nogmaals breken over alle puzzels. Sommige zijn écht te moeilijk, andere puzzels krijgen we wel voor elkaar. Eigenlijk hebben we er nog geen genoeg van, maar we moeten ook nog een kampeerplek zoeken. We moeten toch maar ‘ns gaan.


We gaan richting Queenstown. In eerste instantie dachten we aan nog een nachtje wildkamperen, maar uiteindelijk komen we rond zes uur aan in Queenstown en komen terecht op een Top 10-camping. Heerlijk, weer voorzieningen! We zoeken ons plekje op en gaan weer koken, eten en naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten