BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


19 februari 2011

Mendoza

18-02: Aan het eind van de ochtend verlaten we ons hostel om de stad te gaan verkennen. Er zijn 5 pleinen, Plaza Indepencia, het hoofdplein zeg maar, en daaromheen vier andere plazas, waarvan Plaza España de mooiste is. Daar gaan we het eerst naartoe. In de stoep zitten allemaal mooie tegeltjes en ook de bankjes zijn betegeld. Het ziet er gezellig uit.


Dan gaan we naar de City Hall. Vanaf de zevende verdieping heb je goed uitzicht over Mendoza. De stad is erg groen, ook al is het een woestijnstad. In de stad wordt al het water uit de Andes opgevangen in een irrigatiesysteem en naar de stad geleid, waardoor er zoveel groen kan zijn.
Dan slenteren we wat rond langs de verschillende plazas en de Avenida San Martín. We scoren ergens een koffie en later nog ergens een helado ofwel: ijs. Daar zijn de Argentijnen gek op en wij niet minder. Opvallend is wel dat ook hier veel winkeliers aan de siësta meedoen.

Rond half vijf zijn we moe maar voldaan weer terug bij ons hostel. We drinken nog even wat en de kinderen gaan lekker spelen. Ze worden steeds creatiever in hun spel, omdat er weinig of geen speelgoed voor handen is. Zo maken ze van kaartjes met toeristische informatie een mobiele telefoon, ze spelen grensje als gevolg van de vele grensovergangen die we al hebben gehad, ze spelen mini mercado, hostel en restaurantje (ja, inderdaad, vanwege de vele restaurants die we al bezocht hebben). Ook komen in het zwembad de orka’s en pinguïns voorbij. Wat opvalt is dat er veel Spaanse woorden in voorkomen die ze her en der hebben opgepikt.

Dan nog even ergens wat eten, en lekker op tijd naar bed.

2 opmerkingen:

  1. Grappig dat kinderen zich dus best wel zonder veelkleurig en geluidmakend speelgoed kunnen vermaken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klink t weer helemaal super. We hebben je gemist op het meidenweekend. Maar leuk om jullie verhalen ook nog in de krant te kunnen lezen.Superleuk artikel in de Stentor!

    BeantwoordenVerwijderen