BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


13 februari 2011

Rio Negro

12-02: Na de vierde bloedhete nacht op rij verlaten we vandaag, enigszins bijgekleurd, Las Grutas en gaan we landinwaarts, richting Nuequen. Dat is de hoofdstad van de provincie Rio Negro. De rit naar Nuequen gaat langs de Rio Negro. Omdat er veel water is in dit gebied, is het zo groen en ook stikt het er van de fruitbomen en sapfabrieken. Na al die droge vlaktes (pampa's) vinden we dit weer schitterend om te zien.

Als we Nuequen binnenrijden gaan we direct naar de toeristische informatie. We worden heel vriendelijk geholpen en er wordt met diverse hotels en hostels gebeld. Het is ontzettend druk in de stad omdat het natuurlijk hoogseizoen is, maar er is ook een of ander tattoo-festival. Gelukkig is het zesde telefoontje raak. Een iets duurdere overnachting, maar dat is beter dan geen. We krijgen een drie- en een tweepersoons kamer die ver uit elkaar liggen. Niet handig maar het is niet anders.

Als we de kamers verkend hebben, brengen we de was naar de wasserij. Die zit om de hoek, dat is prettig. Het is vanavond nog klaar, dus ook dat is prima. Daarna gaan we bij de McDonalds wat eten, daar zijn we lang niet geweest en de stemming in 3 tegen 2. De kinderen spelen zich in het zweet in het speeltoestel daar.

Dan lopen we nog even de stad in. Volgens de Lonely Planet moet er og een artesania-marktje zijn. Deze blijkt echter (zo te zien al jaren) opgeheven. Nou ja, jammer dan. We slenteren nog wat rond in de stad. Wij zien eigenlijk nergens iets dat de moeite waard is van het fotograferen. Nee, we houden toch niet zo van Zuid-Amerikaanse steden.

De was kunnen we tot 20.00 uur ophalen dus we drinken nog ergens even wat omdat we dorst hebben en om de tijd te doden. Dan halen we de was op en gaan relaxen op onze kamers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten