BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


15 februari 2011

14-02: Mooi op tijd vertrokken uit Chos Malal. We pakken Ruta 40 naar het noorden weer op. Volgens de kaart hebben we vandaag nog zo’n 180 kilometer gravel voor de boeg. Het is niet helemaal duidelijk waar het begint, maar we zullen het zien. Gravel gaat meestal niet ongemerkt voorbij :-))


De route van vandaag is prachtig, door een vulkaanlandschap met toch heel veel groen. In een heel klein dorpje gooien we voor de zekerheid de bus nog een keer vol diesel en halen we nog 5 liter water, je weet maar nooit.

Het punt waar wij dachten dat de gravel begon zijn we allang gepasseerd en we krijgen een beetje de hoop dat de kaartinfo wat verouderd is en alles geasfalteerd is. Een paar kilometer blijkt dit echter ijdele hoop te zijn en stuiven we zo de grote grindbak weer in. Af en toe is het bar en boos met ontzettend veel wasbord. Het gekke is dat er ook sporen zijn van een voormalige asfaltweg. Men heeft gewoon jarenlang geen onderhoud gepleegd en de asfaltweg zo laten verweren dat er alleen nog de ondergrond (gravel) over is.

Het is goed warm onderweg en we willen ergens wat drinken, maar overal zit alles dicht in verband met de siësta, dit is een fenomeen wat nog niet echt goed in ons systeem wil doordringen, daarvoor zijn we toch teveel Nederlander en moeten we waarschijnlijk nog iets langer hier zijn.’s Middags zijn alle plaatsjes echt helemaal uitgestorven, pas rond 17.00 uur komt alles weer tot leven.


Onderweg stoppen we nog even bij een kleine canyon die helemaal bestaat uit zwart basaltachtig vulkanisch gesteente. Gelukkig is de gravel wel eerder afgelopen als op de kaart staat aangegeven, dat is dus nog wel een meevaller. Rond 16.00 uur zijn we in Malargüe en vinden een goede cabaña. Deze plaats is bekend vanwege z’n goede astronomische omstandigheden (donkere nachten en droge lucht). Er is hier dan ook een planetarium en observatorium. We brengen een bezoek aan het planetarium met een prachtige film over het universum die op een grote koepel wordt geprojecteerd. Erg mooi!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten