BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


18 december 2010

de Pacific

17-12: Als we wakker worden regent het al gestaag en is het grijs en koud. Het is echter geen weer wat wij niet kennen. De ochtend wordt dan ook gebruikt voor de gebruikelijke klusjes. Laura en Toon nemen de was voor hun rekening (…onze wasberen!!), altijd een hele logistieke onderneming. Elke dag sparen we de ‘quarterdollars’ op voor de was- en droogautomaten. Tegen de tijd dat er weer voldoende was is, hebben we nét weer zo’n beetje voldoende munten. Bij het meenemen van kleren hebben we al rekening gehouden met het feit dat we alles bij elkaar kunnen inmieteren, da’s erg handig.



Rond half twaalf rijden we de camping af, tanken, boodschappen doen en dan weg 101 weer op naar het zuiden. We rijden de Golden Gate-bridge nog een keer over en pakken dan weg 1 naar het zuiden. Deze weg loopt bijna helemaal langs de Pacific-kust. We willen vandaag een eind richting Monterey komen. Niet zover, maar we zijn al laat vertrokken, het eerste stuk gaat nog door SF en het is erg regenachtig.

Al gauw rijden we evenwijdig met de kustlijn naar het zuiden. Telkens mooie uitzichten over de Grote Oceaan, alhoewel die met mooier weer nog wat beter zouden zijn, maar nu is het ook al mooi.

Als het donker wordt zoeken we een camping. De eerste die we aandoen wil ons 80 dollar laten betalen voor een nacht (en dan is er al een fikse korting van de prijs af), ze denken zeker dat we de camping willen kopen!! Dat doen we dus niet, we zijn prijzen tussen de 20 en 30 dollar gewend, want we hebben bijna niets aan voorzieningen nodig. We draaien de camper en zoeken een andere. Dit kustgebied is wel een iets duurder gebied, maar vinden toch een goed alternatief, vlak vóór Monterey, in Marina.

3 opmerkingen:

  1. Geniet van de trip - het is een heel mooi gebied, maar wel duur, oa veel rijke californiers wonen daar (logisch), dus je zult ook menige villa en luxe sportauto tegenkomen onderweg. Jullie komen vast ook nog langs santa Cruz, dat is ook een leuk plaatsje om te stoppen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtig daar. Goed kijken of jullie op highway 1, ik dacht voor monterey, ook de grote kolonie zeeleeuwen kunnen spotten (je kunt ze horen als het niet te hard waait). Al weet ik niet of ze er in de winter zijn. Anders even vragen want zeker de moeite waard. Geniet nog even van 'ons' land. Wij zijn even in 'jullie' land. Koud en glad dus dat hebben jullie beter bekenen. veel liefs ook van Hanna

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ha laura, edwin en kinderen,

    door de weeks hebben we helemaal geen tijd om jullie blog te volgen dus op zondag halen we de een hele achterstand in.

    wat reizen jullie een boel af zeg! ziet er geweldig mooi uit, wel wat koud af en toe. die vacantiekriebels zijn wel aanstekelijk.

    veel plezier! groet, lies en karel.

    BeantwoordenVerwijderen