BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


16 december 2010

Groot, groter GROOTST!

14-12: Na het gebruikelijke ochtendritueel (ontbijt en schoolwerk) gaan we rond half 11 rijden. Vandaag gaan we naar Kings Canyon. Het schoolwerk ging goed vanmorgen en ook onder het rijden doen de kinderen het weer prima (met dank aan de nintendo’s). Onderweg doen we nog even weer wat boodschappen om onze rantsoenen op peil te houden. Rond twee uur komen we bij het visitorscentre in Kings Canyon. We hebben dan al een hele route afgelegd door een mooi bergachtig landschap met groene heuvels, mooie bomen in herfsttinten, sneeuw en mist. In het visitorscentre vragen we advies over wat te doen. Het advies is om naar General Sherman Tree te gaan, ongeveer een uur rijden. Onderweg in de camper eten we snel wat boterhammen om geen tijd te verliezen. Het is inmiddels half 3, een uur heen, kijken, en vervolgens nog een uur terug. Rond vijf uur is het hier donker, en dan rijden we liever niet over deze krappe bochtige wegen.

De General Sherman Tree is prachtig! Het is de grootste boom ter wereld. Stiekem klimmen over de afrastering om de boom even aan te raken. Hij voelt heel “licht”. Dat zou je niet verwachten van zo’n enorme boom. Als je er naast staat voel je je echt klein.

Rond kwart over vijf komen we weer bij het visitorscentre, waar ook een restaurant is. We gaan daar een hapje eten en informeren over de camping Azalea. De camping is het hele jaar geopend en heeft verder geen voorzieningen. Omdat (was)beren een serieuze zaak zijn hier moet al het eten en alles met een geurtje (shampoo, tandpasta en ander toiletartikelen) uit de camper worden opgeborgen in een ijzeren box. Huub maakt zich grote zorgen over deze beren en vraagt steeds hoe en wat en waarom. Hij wil liever doorrijden naar een andere camping.

We besluiten eerst te gaan kijken. Er is verder niets of niemand, zo lijkt het, en het is een boel gedoe met de boodschappen. We denken aan doorrijden, maar de bochtige weg van vanmiddag en het feit dat het donker is en mistig kan zijn weerhoud ons ervan. We rijden nog een rondje over deze kampeerplek en treffen nog een stel dat in de tent slaapt! We vragen hen nogmaals naar het risico op beren. Zij zeggen dat het meevalt, zeker nu ze sloom zijn i.v.m. de winter(slaap). Oké. We gaan hier kamperen. Alle voedsel uit de camper, kids geruststellen dat er geen gevaar is als we al het eten uit de camper doen, en klaar maken voor bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten