BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


17 december 2010

San Francisco

16-12: Bij de receptie hebben we gehoord dat je hier in de buurt met een catamaran-veerboot naar het centrum van SF kunt. Dat lijkt ons wel wat. Op ongeveer 15 min lopen (kruip-door-sluip-door) is de terminal. Het is nog wel erg mistig vanmorgen, dus het zicht is beperkt. Zo te voelen wíl de zon er wel graag doorkomen. Gisteravond werd er ook erg slecht weer voor de komende dagen voorspeld, maar daar lijkt het nu niet op. We varen redelijk dicht langs Alcatraz, met de Golden Gate-bridge op de achtergrond. Onderweg halen we grote zeeschepen in die op weg zijn naar de haven van SF/Oakland.


We komen aan bij het havengebouw ‘Port of San Francisco’. We hebben verschillende opties om door de stad te gaan. Omdat we de laatste dagen best wel in de auto hebben gezeten, besluiten we eerst maar eens een flink stuk te lopen, dat is best wel eens even lekker. We lopen langs alle pieren, tot aan Pier 39, een gezellige promenade met allemaal winkeltjes en vertier. Hier eten we even een hapje. Na een goede maaltijd trekken we de stoute schoenen aan en beginnen aan de ‘klim’ naar Lombard-street, het meest kronkeligste straatje ter wereld. Het zijn erg steile wegen hier. Een poosje hiervoor is Bente nog hard gevallen op haar beide knieën en heeft hier last van, zeker zo bij het klimmen. Ze is wel een ontzettende bikkel want ze klaagt niet en klimt dapper mee.

Bovenaan Lombard-street is er een prachtig uitzicht over een deel van SF. Ook kruisen we hier het pad van de Cable Car, ook een bekend fenomeen in SF. We zien dat eens even aan en wagen een ritje naar beneden, naar ’Fishersman Wharf’. In dit deel van de stad blijven we een poosje hangen om wat winkels af te struinen en mensen te kijken. Langzaam wordt het donker en lopen we weer langzaam naar het ferry-gebouw. Om 19:20 nemen we de boot terug naar de camping. Dit is een nog snellere catamaran. Het lijkt op laagvliegen over het water en het is bijna niet mogelijk om op het dek te blijven staan, wel is hier het uitzicht op de verlichte stad prachtig.

Bij thuiskomst waarschuwen de buren ons nog even voor het superslechte weer wat wordt voorspeld voor de komende dagen, veel regen en wind. Tja, we zullen er rekening mee houden, maar we moeten toch verder. We zien het morgen wel weer. Eerst nog even zien, want vandaag was ook een prachtige zonnige dag, dat was ook niet voorspeld.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten