BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


20 december 2010

Monterey

18-12: Allemaal weer heerlijk geslapen, schoolwerk doen, douchen, wassen en rond kwart voor 10 vertrekken we richting Monterey. Daar is het Monterey Bay Aquarium. Eerst is het even zoeken naar een parkeerplaats voor onze RV, maar uiteindelijk lukt het.

Het aquarium is gemaakt in een oude (vis)blikfabriek en is zeer interactief. Er zijn grote bassins waar o.a. haaien in zwemmen, kwallen, allerlei verschillende soorten zeepaardjes, zee-otters en ook pinguïns. Ook zijn bakken waar je kunt voelen aan waterplanten, zeekomkommers (héél glibberig), krabbetjes en zeesterren. Ook zit daar een decoration-crab in. Deze krab camoufleert zich met stukjes plant en andere dingen uit de omgeving waar hij leeft. Ziet er heel leuk uit. Ook was er een bassin met roggen die je mocht aanraken, een heel apart gevoel. Rond half twee verlaten we het aquarium even om ergens een hapje te gaan eten. Daarna gaan we weer terug. Wij en de kinderen hebben er nog geen genoeg van. Na het voeren van de pinguïns moeten we weer richting de camper i.v.m. het verstrijken van de parkeertijd. We hadden niet gedacht dat we ons bijna 5 uur in dit zeeaquarium konden vermaken!


Als we weer op weg zijn is het zaak om te tanken en moeten er weer boodschappen worden gedaan. Dan gaan we langs een mooie kustweg weer zuidwaarts. Nog een enkele keer stappen we uit om even de zeelucht op te snuiven en over de oceaan uit te kijken. Het weer wordt steeds slechter en het wordt donker. Tijd om een RV-camping op te zoeken. We rijden langs de kustroute. Waarschijnlijk is het een schitterende route, maar helaas krijgen we er niets van mee. Het weer is te slecht en het is pikkedonker. In Big Sur vinden we een camping, parkeren en genieten van een bak koffie die bij de prijs in zit. Morgen zien we wel verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten