BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


13 december 2010

De woestijn weer in....

11-12: Nou, vandaag breken we hier op. Het is supermooi weer vandaag: zon, strak blauwe lucht en 20 graden. Het waren een paar leuke dagen in Vegas, op een mooie plek. Tegen elven rijden we van de camping af. Eerst nog even via een parallelweg naar het eind van De Strip gereden zodat we de hele Strip nog eens bij daglicht kunnen afrijden. Dan pakken we weg 95 naar het noorden. Aan de rand van de stad gaan we in een mall even boodschappen doen. Dit is hoognodig want onze voorraden zijn helemaal op. In Las Vegas was op redelijke afstand dan ook geen supermarkt te vinden, waar je in de eerste levensbehoeften (naast gokken en drank) kon voorzien. We moeten dus eerst weer flink inslaan, zodat we weer een paar overnachtingen kunnen doen. We willen altijd voor twee dagen voorraad aan boord hebben. Ook gooien we de tank nog maar weer eens even helemaal nokkie vol.


Eenmaal buiten de bebouwde kom van Vegas is het ook gelijk weer woestijn en woont er helemaal niemand meer. Dit gaat mijlen achter elkaar door. Toch ook weer fijn om na een paar van die stadse dagen weer in het weidse landschap te zijn.

Bij de kruising met weg 373 gaan we links af, want we willen door Death Valley rijden. Hier zijn we al snel in de staat Californië. Bij de ingang van het National Park staat een automaat waar toegangspassen te koop zijn (alles automatisch en op zonne-energie). Het is een schitterende omgeving. Hoewel het hier de aarde ook ‘woest en ledig’ is, is het toch weer heel anders dan de Bryce en Grand Canyon. We begeven ons nu ook niet meer op grote hoogtes, maar we naderen zeeniveau, en zelfs al delen onder zeeniveau. In Death Valley ligt zelfs het laagste punt van Amerika. Dit is de beste tijd om dit National Park te bezoeken in de zomer is het hier veel te heet.

Omdat het al wat achter in de middag is (rond 16:00 uur) geeft de gele kleur van de ondergaande zon een extra mooie gloed aan de natuur. Een uurtje later zetten we de camper op een campground neer. Kost geen drol, maar hier zijn dan ook bijna geen voorzieningen. Er is van alles aan boord, dus dat geeft niet. Alleen geen WiFi hier, dus komt dit stukje iets later op internet, dat zal in de komende tijd wel vaker voorkomen. De temperatuur is hier lekker, zo op zeeniveau. Het is hier echt stil en ook prachtig donker, de sterren knallen uit de hemel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten