BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


22 juli 2011

School of the Air

22-07: We gaan vandaag weer op weg naar het noorden. We moeten nu een beetje gaan opschieten want we hebben nog maar een week en we moeten nog een stukje. Ook willen we nog via Kakadu National Park rijden en een paar dagen in Darwin hebben.


Voordat we écht op weg gaan, brengen we eerst nog een bezoek aan de ‘School on the Air’ in Alice Springs. Dit is een school voor kinderen in de outback, ontstaan ná de oprichting van de Flying Doctors. In het kort is het een school c.q. studio van waaruit kinderen, vroeger per radio en nu via internet 1 op 1 les krijgen van een docent. Het ‘klaslokaal’ is maar liefst 3.000.000 km2 groot (vergelijkbaar met West-Europa) en in dit gebied krijgen 120 kinderen les van 12 docenten. Het ‘verste’ kind woont 1200 kilometer van Alice Springs. Een paar keer per jaar komen deze kinderen naar Alice Springs om samen te zijn met klasgenoten (sport, verjaardagen vieren etc.) en een paar keer per jaar worden deze kinderen door hun docent bezocht (gelet op de afstanden nog een hele opgave).
....iets ten noorden van Alice Springs passeren we
de Steenbokskeerkring, we zijn in de tropen!
Pas rond de middag draaien we de Stuart Highway weer op richting het noorden. Het valt op dat het ten noorden van Alice Springs nog wat ‘leger’ is dan in het zuidelijke deel. We houden zo’n 3 keer een tankstop om de diesel een beetje op peil te houden. Na zo’n 500 kilometer houden we het in Tennant Creek voor gezien. Het is mooi geweest voor vandaag en we zijn nog wat verder gekomen dan we gedacht hadden.
...wat bermbrandjes onderweg!


1 opmerking:

  1. Hi,

    Dank voor jullie ansichtkaart,dat gaf een mooi ouderwets gevoel. Heel veel plezier nog de laatste weken geniet er van.

    Liefs jacq,pascal en hanna

    BeantwoordenVerwijderen