BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


17 juli 2011

Uluru (Ayers Rock)

17-07: Als we wakker worden schijnt buiten het zonnetje! De kinderen gaan naar buiten om weer in het rode zand te graven, wij serveren een ontbijtje vanuit de camper. Wat een bende geeft al dat zand zeg! Na het ontbijt informeren we bij de receptie waar onze ‘powered site’ voor vannacht is. Het blijkt vlakbij de speeltuin, de toiletten en de douches én vlakbij de laundry. Dat is prettig.

Dan gaan we weer op weg naar Uluru. Vandaag willen we een paar korte wandelingen maken langs Uluru. De eerste wandeling begint op het punt waar ook mensen deze voor Aboriginals heilige plek beklimmen. Het klimmen is niet verboden en wordt door veel mensen gedaan. De Aboriginals zien de touristen liever komen omdat het een heilige plek voor Aboriginals is. Op veel plekken mogen geen foto’s worden gemaakt. Wij respecteren het niet maken van foto’s en de klim wagen we ook niet. Het ziet er vanaf de grond al veel te gevaarlijk uit! Mensen schuiven ná de klim op hun kont naar beneden omdat het heel erg stijl is. Ons niet gezien met ook nog eens 3 (ondernemende) kinderen.

De wandelingen zjin mooi. Een wandeling eindigt bij een plek waar water van Uluru afstroomt/lekt. Het is er zo sereen dat het net lijkt of je een kerk binnenloopt. Onderweg zijn er rotstekeningen te zien die door Aboriginals zijn gemaakt.




Als we het ‘rondje Uluru’ gedaan hebben maken we nog even een stop bij het ‘Cultural Centre’. Er wordt wat informatie gegeven over hoe de Aboriginals leven. Verder is er veel Aboriginal Art te koop, tegen enorme prijzen. We slaan er van achterover. De keuze om wel of niet een souvenir te kopen is zo gemaakt.

We hebben het hier in Australië al eerder van mensen gehoord, het klinkt niet aardig, maar het is écht waar: “je ruikt de Aboriginals al voordat je ze ziet!”. Buiten ruiken we een enorme stank en zien dan, om de hoek, een aantal Aboriginals bezig om kunst te maken. We blijven niet ál te lang kijken.

Onze bedoeling was om ook vandaag een andere rotsformatie te bekijken, de Olga’s, maar daar hebben we geen fut meer voor. Het is erg heet vandaag. We gaan naar de camping, doen boodschappen en gaan om een uurtje of 16.00 uur lekker luieren. Daar zijn we inmiddels zeer goed in geworden!

1 opmerking: