BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


17 juli 2011

Kulgera - Ayers Rock

16-7: Voordat we bij de camping wegrijden tanken we nog even weer vol. Edwin had gisteren al geconstateerd dat het binnen in het roadhouse enorm stonk. Vandaag hoorde hij bij betaling van de brandstof dat ze hier een muizenplaag hebben dit jaar. Vandaar dus ook dat we gisteren zoveel overstekende muizen zagen!

Ons doel vandaag is Uluru (Ayers Rock), het rode centrum van Australiƫ. Onderweg vandaag weer geen enkele kangoeroe gespot en ook geen kamelen helaas. Wel zien we vandaag, net als gisteren overigens, vele autowrakken in de berm staan/liggen. Er zit zelfs een compleet uitgebrande touringcar bij! Volgens mede-touristen zouden de wrakken door Aboriginals zijn achtergelaten.

Als we zo’n 60 kilometer voor Uluru bij een roadhouse een pauze houden, besluiten we dan maar een ‘camel burger’ te bestellen. Qua smaak hetzelfde als een hamburger van rundvlees, maar leuk om een keer gegeten te hebben. Het weer wordt onderweg steeds beter!

Om ongeveer 15.00 uur zijn we in Ayers Rock. Bij de ‘i‘ vragen we waar de camping is, de supermarkt en hoe laat de zonsondergang is bij Uluru. Vervolgens vullen we onze voorraden weer aan, boeken een plekje op de camping (helaas zijn er alleen nog maar ‘unpowered sites’). We kijken even hoe dat er uitziet. Het blijkt een grote vlakte met veel kuilen en waterplassen te zijn, maar goed er is geen andere optie.

Dan op weg naar het National Park waar een plek is waar je de zonsondergang bij Uluru perfect kunt zien. We zijn ruim op tijd, maar het is al aardig druk. Waarschijnlijk ook omdat het vandaag erg mooi weer is. De kinderen gaan meteen graven in de rode aarde, ze maken hun eigen Uluru. Wij maken ondertussen een praatje met andere Nederlanders die we daar treffen. Als de zon bijna onder gaat wordt de kleur van Uluru steeds mooier. Het is echt de moeite waard. In de schemer rijden we naar de camping. Maken een stop bij het wc-gebouw om de kinderen nog enigszins schoon te krijgen en hobbelen dan de ‘campground’ op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten