BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


22 juli 2011

Kings Canyon - Stuart Wells

19-7: Vandaag naar de Kings Canyon. Het is nog maar een paar kilometer rijden vanaf de camping. We parkeren de auto en kiezen, gezien de verzwikte enkel van Laura, voor de korte wandeling van 1 uur. Het is een prachtige wandeling door de canyon met aan weerszijden stijle rotswanden. Na een klein eindje gelopen te hebben merkt Toon op dat hij een beest in de struiken ziet. We kijken naar de plek waar hij wijst en we ontdekken dat er zowaar een slang kruipt! Die hadden we nog niet op ons lijstje van ’gespotte dieren’ staan! We hebben geen idee wat voor slang het is, maar laten het beest verder met rust.


De wandeling door de Kings Canyon is echt prachtig en het rijden van de extra kilometers hiernaartoe meer dan waard.

Rond 11.30 uur gaan we weer rijden. Het is nu zaak om een flinke afstand af te leggen richting Alice Springs, ons volgende doel. Na zo’n kleine 400 kilometer zijn we bij een Roadhouse in Stuart Wells. Dit roadhouse is samen met een ‘camel farm’ alles waaruit dit gehucht bestaat. We kiezen voor een gratis ‘unpowered’ site. Als we de camper hebben geparkeerd gaan de kinderen direct naar buiten om de emu’s en kangoeroes te bekijken. Ook loopt de eigenaar van het roadhouse rond met een dingo aan de lijn. Het blijkt de ‘zingende’ dingo Dinky te zijn waarover zelfs eens in De Telegraaf een stukje heeft gestaan! We weten niet precies wat dat zingen inhoudt, maar volgens ons begint hij te janken als hij pianomuziek hoort. Het zou natuurlijk ook wat over de pianospeelkwaliteiten van de eigenaar kunnen zeggen!

’s Avonds koken we ons eigen potje en stappen daarna nog even in het donker naar buiten om de sterrenhemel te bekijken. Die is fantastisch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten