BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


27 juli 2011

Twee stokbroden graag!

23-7: Vandaag voor vertrek nog even wat drinken halen bij de receptie. Niet alleen om de voorraad aan te vullen, maar ook even om een foto te maken van de inhoud van een diepvrieskist in de winkel. Gisteren had Edwin gespot dat er kangoeroestaarten in lagen. Hij zocht een ander artikel en kon het niet vinden en nam een kijkje in de vriezer. In eerste instantie dacht hij dat het verpakte stokbroden waren, maar het bleken kangoeroe staarten te zijn. Dat moest nog even op de foto. Aboriginals schijnen gek te zijn op geroosterde Kangoeroestaart! Doe ons dan maar liever een kangoeroeburger!


Dan zetten we weer koers naar het noorden. In gehuchten als Renner Springs, Daly Waters en Hi-Way is niet veel meer dan een tankstation en een roadhouse. Prima dus voor reizigers. Tanken, wat drinken en weer de camper in om de kilometers richting Darwin af te leggen. Onderweg zien we, net als gisteren overigens, geen kangoeroes en emus. Wat dat betreft zou je het een saai stuk kunnen noemen, maar voor ons geldt hier: the journey is the destination! Lekker genieten van al deze duizenden hecatares “niets”. Prachtig! En een goed gevoel om dit enorme land te doorkruisen.

Pas tegen 18.00 uur komen we aan in Mataranka. De eerste camping blijkt geen ‘powered-site’ meer te hebben. We worden doorverwezen naar een camping twee kilometer verderop waar nog wel ‘powered-sites’ zijn. Dat is voor vijf dollar meer heel veel gemak extra. Dan kunnen we de apparatuur weer opladen en de waterkoker gebruiken om snel een maaltijd te fabriceren. Het is weer goed geregeld vandaag!

1 opmerking:

  1. Geen wonder dat jullie geen kangoeroes zien, die "stokbroden" moeten ook ergens vandaan komen.

    BeantwoordenVerwijderen