BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


22 juli 2011

Royal Flying Doctors Service

21-07: Vannacht een koude nacht, tegen de morgen was het zelfs rond het vriespunt, maar nu het licht is staat de zon weer te stralen. Vandaag een dagje Alice Springs. We beginnen weer rustig aan met schoolwerk en een praatje met onze achterburen. Zij hebben een mooie “all-terrain uitklapcaravan”, een echte Australische uitvinding waarvan we er al diverse hebben gezien.



In de stad (nou ja, groot dorp!!) brengen we een bezoek aan de Royal Flying Doctors Service. Vanuit hier bestrijkt de RFDS een gebied van 600 kilometer rond Alice Springs met 4 vliegtuigen. Indrukwekkend om te zien hoe ze werken. Iedereen die afgelegen woont heeft een eigen uitgebreide zelfhulp-kist. Mocht er echt iets aan de hand zijn dan komen ze per vliegtuig bij je. Er wordt geland op kleine airstrips, verspreid in de outback, waarvan sommige bij slecht zicht moeten worden verlicht met fakkels. We kijken er van op dat ze per dag toch nog zo’n 5 keer uitrukken. Toch fijn om te weten dat wij tijdens ons verblijf in de outback, in noodgevallen, ook gebruik kunnen maken van deze service (de ‘Mantle of Care’ volgens oprichter John Flynn).

In de middag doen we wat klusjes in Alice Springs. Het is prachtig weer hier, zonnig en iets meer dan 20 graden. Bij de supermarkt brengen we onze voedselvoorraad voor de komende dagen weer op peil. Het is beter om dat hier te doen, dan in de kleine shops bij de roadhouses onderweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten