BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


19 maart 2011

Arica

18-03: Vanochtend zijn we in ons hostel. We doen schoolwerk, werken ons blog bij, beantwoorden mailtjes en bestuderen de overnachtingsmogelijkheden op Paaseiland en Tahiti.


In de loop van de middag gaan we de stad nog even in, we hebben nog lang niet alles gezien. Zo staat er in Arica een stalen kerk (Catedral de San Marcos), gebouwd door Gustav Eiffel (die van de Eiffeltoren). Een kerk helemaal van staal, buiten en binnen, leuk om te zien.

Na de succesvolle kledingjacht voor de kinderen van gisteren probeert ook Edwin z’n slag te slaan. Er is behoefte aan een andere broek. In een land vol kleine tengere kereltjes is dat nog een hele opgave, maar uiteindelijk lukt het toch, maar de keuze is zéér beperkt, namelijk 1 type spijkerbroek in 1 kleur (zwart). Toch maar doen dan!! Ook Laura gaat naarstig op zoek naar nieuwe T-shirts voor de kinderen en haarzelf. Het lijkt wel slotverkoop of iets dergelijks want opeens staat ze tussen de graaiende mensen rondom een rek vol afgeprijsde artikelen. Voor ons zit er dit keer niets bij.

Bij de plaatselijke McDonalds raakt Laura aan de praat (in het Nederlands!) met een Chileense vrouw die hier in de buurt woont en meer dan 30 jaar in Nederland (Zaandam) heeft gewoond. Dat is leuk, en we krijgen diverse leuke lokale tips en een telefoonnummer van haar, mochten we hier in de problemen raken. Daar gaan we niet vanuit, maar je weet maar nooit...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten