BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


17 maart 2011

Iquique

15-03: Na een goede nachtrust gaan we naar een mini-mercado in de buurt om broodjes te scoren en wat drinken te halen. In onze, ook overdag, duistere cabaña genieten we van het eenvoudige ontbijt. Dan doen we in het hostel schoolwerk en rond een uurtje of één gaan we de stad in. Het is 15 blokken verderop. Op de plaza is de big-ben in een iets kleinere variant nagebouwd. Het ziet er mooi uit, zeker met de fontein ervoor. Iquique is toch een mooie en relaxte stad. We struinen door de stad en gaan her en der wat artesania-winkeltjes binnen.

Rond een uur of vier gaan we naar de pier. Daarvandaan vertrekken bootjes, mits er voldoende passagiers zijn voor een rondvaart van een uur. We moeten even geduld hebben, maar dat is geen probleem. Op de houten pier zit een zeeleeuw. Deze kunnen we nu goed bewonderen. Bovendien vliegen de pelikanen af en aan. Rond een uur of vijf is er voldoende animo en kunnen we, na eerst reddingsvesten te hebben aangetrokken, vertrekken. Het is een oude boot, die zeer langzaam vaart. De reisleider verteld een en ander door een megafoon, maar wij begrijpen er geen woord van. Onze reisgids vermeld dat de boei waar we omheen varen de plek markeert waar in de oorlog tussen Chili en Peru (1879-1884) het Chileense schip de Esmeralda gezonken is. Dat zegt jullie waarschijnlijk net zoveel als ons.....niets dus, maar het was wel een mooi tochtje op de boot.


Op de terugweg varen we nog langs een kolonie zeeleeuwen op de rotsen. Het blijft een mooi gezicht. Als we weer bij de pier zijn heeft een kolonie zeeleeuwen een zijde van de pier ingenomen! Het zal wel prettiger zitten op hout dan op de rotsen.

’s Avonds gaan we in de stad nog even ergens wat eten en dan lopen we weer naar “huis”. Het is weer laat geworden vandaag. Rond 21.30 uur liggen de kinderen in bed…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten