BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


17 maart 2011

ZOFRI

16-03: Na hetzelfde ochtendritueel als gisteren gaan we vandaag met de auto naar de ZOFRI: een belastingvrije zone. Onze digitale fotocamera is aan vervanging toe. Op veel foto’s staan een of twee zwarte stippen. Als we de lens van de buitenzijde schoonmaken verdwijnen deze stippen niet. Bovendien doet de zoom het niet altijd even goed. We zullen zien wat er te halen valt.




Het is even zoeken, maar uiteindelijk vinden we het gebouw met bijbehorende parkeerplaats. Er staan een aantal mannen die tegen een geringe vergoeding auto’s wassen. We besluiten dat de onze ook best een wasbeurt kan gebruiken. Ga jullie gang. Over een uurtje of twee zijn we wel weer terug. Groot voordeel hiervan is ook dat we even een paar man verantwoordelijk hebben gemaakt voor onze auto, die letten wel op dat er niets gebeurd, anders geen geld. De ZOFRI is erg groot. Heel veel winkels met nog veel meer elektronica. Alles is er, ook diverse fotowinkels. Uiteindelijk vinden we een camera die ons aanstaat en die vergelijkbaar is met wat we hebben. We lopen nog wat langs allerlei winkeltjes, drinken wat, scoren eens een ijsje en gaan dan terug naar de parkeerplaats. De auto is blinkend schoon. De mannen zijn erg enthousiast en aardig. We maken nog een foto van ze en gaan met onze blinkende bus weer richting hostel.

Vanuit de hostel gaan we nog even de stad in om wat te eten en langs het strand gaan we op een bankje kijken naar de ondergaande zon. Dan zit de dag er weer op. Het is iets minder laat geworden dan gister.

2 opmerkingen: