BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


26 februari 2011

Wat was er vandaag?

25-2: Vandaag een relax dag. We informeren bij de receptie of ruta 40 richting het noorden vandaag wel begaanbaar is. Zij verwijzen ons door naar de politie, twee blokken verderop. Als we zelf naar de lucht kijken lijkt het ons verstandig om nog een nachtje bij te boeken. De voorspelling is dat het zaterdag en zondag opklaart.

Na het ontbijtje, dat zonder dat we het wisten, bij de prijs was inbegrepen, gaan we richting politie. In een aftands gebouw worden we vriendelijk geholpen. Maar wel in het Spaans… We begrijpen dat ze nu bezig zijn om ruta 40 richting het noorden weer schoon te maken. Wij concluderen dat we morgen verder kunnen reizen.

Dan nog even verder het stadje in om te zien wat voor winkeltjes er zijn. Op deze ochtend is het een veel levendiger stadje dan gistermiddag tijdens de siësta. Er is veel verkeer en voor hier zijn er ook veel fietsers.

Rond de middag doen de kinderen weer wat aan hun schoolcarrière en brengt Edwin de was naar de lavanderia. ’s Middags scoren we weer een heerlijk Argentijns ijsje want ja, we zijn er nu toch. Het zonnetje is inmiddels gaan schijnen. Dan spelen de kinderen nog op hun kamer in de stapelbedden en trekken (zoals gebruikelijk) alles overhoop. Ze maken van de twee stapelbedden racewagens…

’s Avonds koken we weer zelf. Daarna halen Laura en Toon de was op bij de lavanderia. Het bonnetje met het te betalen bedrag erop mee. Wat kan er mis gaan? Niets eigenlijk, alleen hebben we waarschijnlijk de was niet naar een wasserij gebracht, maar naar een stomerij… Normaalgesproken betalen we ca. 30 Argentijnse peso’s (€ 6,00). Op het bonnetjes staat: 42 Argentijnse peso’s. We vonden het al wel iets duurder, maar goed, dat kan. Bij het ophalen van de was blijkt dat het om 42 kledingstukken ging! Met allemaal een eigen prijs om te wassen… Totaalbedrag: 114 Argentijnse peso’s ofwel: € 23,00. Vier keer zo duur! En nog niet helemaal droog ook! Nou ja, bij thuiskomst decoreren we de cabaña met al deze 42 kledingstukken, en houden ternauwernood nog een plekje voor de laptop over om dit stukje te schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten