BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


23 februari 2011

100

22-02: Na een prima nachtrust kunnen we bij dit resort aanschuiven bij een uitgebreid ontbijtbuffet. Dat is ook wel eens lekker en wat anders dan gisterochtend toen we in de auto al rijdend een broodje kaas of mortadella wegwerkten… Bovendien is dit een prima begin van de 100ste dag van onze reis!


We besluiten om vandaag het schoolwerk te verschuiven naar de middag en gaan deze ochtend La Serena bekijken. Het is één van de weinige mooie steden die we tot nu toe hebben gezien. Op de Plaza de Armas is een leuk marktje met artesania. Ook zijn er leuke winkeltjes. Wat opvalt is dat er hier (en sowieso overal in Chili/Argentinië) ontzettend veel farmacia (apotheken/drogisten) zijn. Bovendien is het in elk van deze farmacia druk! Wij halen alleen een bus after-sun, wat eerst wordt begrepen als after shave… Tja, Chilenen en engels gaat niet altijd samen, of zou onze uitspraak zo belabberd zijn?

Als we genoeg hebben van alle GBR-etjes (goed bedoelde rommeltjes = souvenirs) gaan we weer richting hotel/cabaña om wat te lunchen en schoolwerk te doen. Dan zijn de kinderen niet meer te houden en duiken het zwembad in. Al snel worden er vriendjes en vriendinnetjes gemaakt. Het is toch elke keer weer wonderlijk hoe ze dat zo snel voor elkaar krijgen.

’s Avonds koken we weer een eenvoudige doch voedzame maaltijd en proberen wederom de kinderen enigszins op tijd in bed te krijgen. We hebben genoten in dit luxe oord.

2 opmerkingen:

  1. Vergeet niet een pisco sour te drinken he! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ze daar toch ook gbr-etjes hebben.
    Dat woord hebben jullie er goed ingehouden.

    Groeten Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen