BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


10 januari 2011

Kamperen in San Martin de los Andes

09-10: Heerlijk geslapen naast een kabbelend bergbeekje. Omdat we geen tafel en stoelen bij ons hebben (tja, je kunt niet alles meenemen) ontbijten we staand bij de achterkant van de bus. Later ontdekken we dat de camping ook een lokaal heeft waar je je ontbijt kunt eten of kunt kopen. Wij gebruiken dit lokaal om schoolwerk te doen, te bloggen en te mailen.


In de loop van de middag brengen we nog weer een bezoek aan het centrum van San Martin de los Andes. Voor de liefhebbers: José de San Martin is de nationale held van dit land. Hij leidde Argentinië en het zuiden van Zuid-Amerika naar de onafhankelijkheid van de Spaanse overheersers.

Het is wederom warm en erg zonnig. Met de zon moeten we wel goed oppassen want de felheid is enorm. We hebben ons laten vertellen (…of wijsmaken) dat het gat in de ozonlaag zich met name boven dit deel van de wereld bevind. De zon is in ieder geval fel en verbranden gaat ook snel. Oppassen dus!!! In het dorp kopen de kinderen nog een klein souvenir. Weer komen we niet ongeschonden langs de ijssalon. Ze hebben hier echt superlekker ambachtelijk schepijs, in zoveel smaken dat het ons voor de ogen duizelt. Alle Argentijnen zijn er volgens ons verzot op want waar wij met twee bolletjes tevreden zijn, lopen zij met grote bekers vol de deur uit.

Aan het eind van de middag gaan we terug naar de camping waar de kinderen zich goed vermaken in de tent of in het beekje achter de tent. Wij bereiden ons voor op morgen, dan willen we weer verder naar het zuiden, richting San Carlos de Bariloche en nog wat verder, via de mooie ‘Ruta de los Siete Lagos’ (de zeven meren-route, RN234). Jullie horen nog van ons.

1 opmerking:

  1. Ach wat lekker, camperen!
    Ik heb vanochtend een flinke schuiver gemaakt met de fiets (en met Sian achterop..)omdat het zo glad was. Tja, verschil moet er wezen...
    liefs Mau

    BeantwoordenVerwijderen