BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


15 januari 2011

Coyhaique II

14-01: Ook vandaag blijven we in Coyhaique. De gehele ochtend wordt besteed aan schoolwerk. Edwin gaat met Huub naar de wasserette om de schone was op te halen, dat is toch wel verrekte handig zo’n wasservice in de buurt .

In de middag gaan we nog even de stad in om wat proviand in te kopen voor het avondeten en voor de komende dagen. Best wel lastig om voor onderweg in te slaan. Soms is er niets te krijgen en een poos later wel weer. Het is ook altijd zo zonde om producten aan de grens weg te moeten gooien. Maar ja, we weten ook nooit of we zelf moéten koken, of dat er ook voor een habbekrats wat te koop is. We investeren dus in blikken groente en fruit en ander voorverpakte produkten, dat mag de grens wel over. Een zakje aardappelen en een paar uien doen we er toch ook maar bij.

’s Avonds worden alle accu’s en batterijen nog een keer opgeladen en wordt de inhoud van de bus nog eens even weer hergeschikt, zodat alles weer op de juiste plaats zit, staat, hangt, ligt etc. en dat alles weer een beetje in de kratjes zit. Eén tent moesten we nog opvouwen, dat scheelt ook weer plek. Tijdens de rij-dagen moet alles een beetje voor het grijpen liggen, maar het is goed om af en toe weer orde op zaken te stellen. Tot onze schrik moeten we constateren dat de doos snoepgoed van de familie Pasterkamp en de doos Sinterklaaslekkernijen al bijna op zijn. We hebben dan de laatste twee weken dan ook erg genoten van onder andere chocolade-pepernoten, dropjes, Fruitella, Mentos etc. Nog hartelijk dank daarvoor.

Ook gaat iedereen nog even lekker onder de douche, dat is hier goed voor elkaar en er zijn handdoeken beschikbaar. Altijd beter dan je eigen handdoeken gebruiken, want dan liggen er weer 5 van die natte ‘kletsen’ achter in de bus. Kortom, we gaan weer goed voorbereid aan nog eens 400 kilometer Carretera Austral beginnen, op weg naar Chile Chico, waar we weer de grens met Argentinië over willen. Dit deel van de Carretera staat zelfs op onze kaart als ongeasfalteerd aangegeven, we hoeven ons dus geen enkele illusie te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten