BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


14 januari 2011

Coyhaique

13-01:Vandaag nemen we een ‘rustdag’, dat wil zeggen we hebben besloten om twee dagen hier in Coyhaique te blijven na twee intensieve rij-dagen. Er kan nu weer even goed aan school gewerkt worden. Laura neemt vandaag Toon een Cito-toets af (begrijpend lezen).

Om Toon voldoende concentratie te geven gaat Edwin met Huub en Bente de stad in om wat klusjes te doen. Allereerst een bezoek aan het kantoortje van Mar del Sur, de veerbootmaatschappij die vaart tussen de dorpen Puerto Ingeniero Ibanez en Chile Chico. We krijgen we te horen dat er maar één afvaart per dag is en dat we pas de 21e januari met de auto meekunnen. Dat duurt nog een week, zolang gaan we hier niet zitten wachten. Dan maar met de auto 400 kilometer verder over de Carretera Austral rijden. Bij de politie vraagt Edwin of er in Chile Chico politie- en douaneposten zijn om Argentinië in te kunnen (autodocumenten), die zijn er. Ook wordt de pinautomaat met een bezoek vereert en voor de maximale daghoeveelheid leeggehaald, want in deze contreien kun je niet zonder cash.


Inmiddels is Toon klaar met z’n Cito en is Huub aan de beurt voor zijn Cito, daarna doet Bente haar controletaken van kern 6. Als al deze bezigheden zijn afgerond gaan we nog een keer met z’n allen de stad in. We brengen een paar zakken was naar de lavanderia. Deze kunnen we morgen om 10.00 uur weer ophalen. Dan zoeken we een kapper op. Edwin is er na negen weken écht aan toe, Huub wil ook en Toon eigenlijk niet. Maar we hebben nu een kapper gevonden, dus alle ‘kerels’ gaan onder het mes. Wanneer blijkt dat de kapster haar werk goed verstaat besluiten Bente en Laura ook maar te gaan, dan zijn we er weer een aantal weken vanaf. Voor omgerekend 31 euro allemaal geknipt, kun je niks van zeggen.


 











We struinen verder door de stad, doen nog wat inkopen en bezoeken een marktje. Dan weer terug naar de cabaña om vanavond lekker zelf te koken. Heerlijk, penne pasta met carbonara-saus en een salade.


2 opmerkingen:

  1. Dus bij deze allemaal de oortjes weer lief.

    Groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oortjes Lief????????????? wat is dit voor opmerking.

    BeantwoordenVerwijderen