BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


3 augustus 2011

Singapore - Sentosa - Smijt ijs

2-8: Vandaag doen we weer mee aan het ontbijtbuffet. Dat is minstens zo voordelig als 2 koffie en 5 broodjes bij de Starbucks! En natuurlijk veel uitgebreider.

Na het ontbijt moeten we als de wiedeweerga naar de ‘visitors-centre’ om ons verblijf met 1 nachtje te verlengen. Er blijkt nog plek voor ons in ons hotel. We betalen, en met de bon die we krijgen moeten we ons weer bij de receptie van ons hotel melden. We worden uitgecheckt en ingecheckt en kunnen op dezelfde kamer blijven. Het is een beetje omslachtig allemaal, maar het is weer geregeld. Bovendien nog weer een fractie goedkoper dan de vorige nachten.

Vandaag gaan we weer met de ‘hop on, hop off-bus’. We willen naar het eiland Sentosa dat een ‘must-see’ is. Met deze op/af bus komen we een heel eind, maar bij het overstappen zullen we meer dan een uur moeten wachten op de volgende. We besluiten een taxi te nemen. Die zijn hier zeer betaalbaar en lekker snel.


Op Sentosa is één en al vermaak. Er zijn de Universal Studio’s, segway tours, mooie stranden, een dierenpark enz. enz. Het zijn bijna allemaal dure activiteiten. Daarom nemen wij een kijkje aan het strand en daarna bij het ‘indoor sky-diving’. Voor een astronomisch bedrag kun je (voor even) boven een windturbine het gevoel krijgen alsof je een parachutesprong maakt. Het ziet er wel cool uit!


Om nog iets meer van het eiland te zien nemen we een gratis bus die langs de attracties gaat. Het is echter allemaal zo mooi en keurig aangelegd dat de attracties perfect zijn weggewerkt achter al het groen. Het voegt weinig meer toe, maar wij hebben een indruk van Sentosa gekregen.

Met de op/af bus gaan we weer de stad in. We hebben besloten om vandaag wel een attractie te doen, en wel de ‘Singapore Flyer’. Het enorme reuzenrad! Het is één van de 20 grote reuzenraden in de wereld en wel de grootste! Het duurt een half uur om de ronde te maken en geeft een schitterend uitzicht over de stad met de haven.

Als laatste brengen we nog een bezoekje aan een kleurrijke wijk aan de Singapore River. Het stikt er van de restaurants, maar die zijn buiten in de laffe hitte. Wij gaan het foodcourt in. De kinderen kiezen voor een Mac maaltijd. Wij nemen een Indiase halal maaltijd. Dan lopen we weer naar ons hotel. We willen nog een ijsje als afsluiting van onze mooie tijd in Singapore. We komen terecht in een bijzondere ijssalon waar wordt gegoocheld met ijs. Het onderstaande filmpje spreekt voor zich.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten