BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


1 augustus 2011

Hop on, Hop off

31-07: Van uitslapen komt niet veel, dus het was een kort nachtje voor iedereen. We maken gebruik van het ontbijtbuffet. Tjonge, wat een keuze op de vroege ochtend! We laten het ons allemaal lekker smaken en nemen rustig de tijd.


We gaan vandaag met een ‘hop-on-hop-off bus’. Zo kunnen we, in de korte tijd dat we in Singapore zijn, een goede indruk van de stad krijgen. Als eerste gaan we naar de Indiase wijk. We lopen een rondje. Wat opvalt is dat het hier, net als elders in de stad, enorm netjes en schoon is!

Na de Indiase wijk nemen we de bus naar China Town. We gaan direct de eerste shoppingmall die we tegen komen in. Zodoende ontlopen we de drukkende warmte buiten en kunnen heerlijk rondkijken in de ‘geairconditionde’ winkels. Laura laat, voor omgerekend € 2,50, haar wenkbrauwen epileren. Geen geld en nog netjes ook!


De volgende stop maken we bij de Botanical Gardens. Eigenlijk zijn we daar niet zo van, maar echt, het is er prachtig mooi! Nog niet eerder hebben we zo’n mooie stad gezien. Ook alle gebouwen zijn mooi, een mooie afwisseling tussen koloniaal en modern. Veel moderne architectuur dus. Een aantal gebouwen zijn wel erg bijzonder zoals het Art Museum en het ‘Marina Bay Sands Hotel’. Verder zien we vanuit onze bus ‘the Singapore Flyer’, een gigantisch groot reuzenrad. Daar maken we bij onze tweede ronde door de stad een stop.

Dan gaan we weer naar de stop nabij ons hotel. Vlakbij is een gezellig straatje met restaurantjes. We kiezen voor Italiaans. Na een heerlijke maaltijd gaan we moe maar voldaan naar ons hotel. Het is wéér laat geworden, maar we nemen nog gauw even een duik in het zwembad op de bovenste verdieping van ons hotel. De kinderen hebben het goed volgehouden vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten