BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


5 augustus 2011

Petronas-towers

05-08: Nu alles geregeld is kunnen we lekker rustig opstarten en gaan we tegen half 12 de stad in. Onze eerste missie is een speelgoedwinkel zo’n 2 minuten lopen verderop. De jongens willen graag een Hotwheels-auto kopen die van kleur veranderd door temperatuurverschillen. Helaas is de winkel nog gesloten. Dan koersen we naar de Petronas Twin Towers. Het hoogste gebouw van KL, zo’n 421 meter hoog! We gaan niet in de toren, maar belanden weer in de shoppingmall’s om de toren heen. Daar is het heerlijk koel. Bovendien vinden we een speelgoedwinkel waar ze de door de jongens felbegeerde Hotwheels-auto’s verkopen. Zij slaan hun slag. Bente krijgt een magnetisch tekenbord. We hopen dat ze hiermee tijdens de trein- en vliegreizen die we nog voor de boeg hebben, nog wat extra vermaak hebben.


Als we rond half 2 naar buiten stappen horen we de oproep tot het vrijdagmiddag-gebed. Een enorme stroom mannen komt op gang. Sommigen met een gebedsmatje in de hand. Het is voor ons echt iets nieuws om te zien. De kinderen vragen zich af waar de vrouwen zijn. Ook vraagt Bente waarom de mánnen geen hoofddoekje op hoeven voor hun geloof… Tja, ook voor al dat soort vragen geldt: we zullen ook het boek ‘Islam voor dummies’ moeten gaan lezen. We volgen de stroom mannen tot de moskee. Daar is het een enorme drukte. Buiten de moskee liggen alle schoenen. “Hoe kunnen ze hun eigen schoenen terugvinden?” vragen de kinderen zich af.

We lopen een rondje om de moskee en gaan vervolgens op zoek naar het Hard Rock Café. Daar kunnen we heerlijk lunchen. Dan weer terug naar ons hotel. De kinderen gaan direct spelen met hun nieuwe aanwinsten. Aan het begin van de avond halen we nog wat proviand voor de treinreis van morgen. De wekker zetten we op 7 uur een gaan lekker slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten