BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


1 augustus 2011

Afscheid van Down Under

30-07: Vandaag onze laatste dag in Australië. Dit schrijven we met een wat triest gevoel want we hebben een dikke 7000 kilometer enorm genoten van dit immense rode no-nonsens land, een prachtig land met prachtige mensen, veel ‘niks’en veel vrijheden. Maar niet te lang getreurd, we moeten verder.


Bij het ontbijt zetten we alle eten en drinken, wat we nog hebben, op tafel want alles mag op. De kastjes en koelkast moeten hoe dan ook leeg. We hebben het redelijk goed uitgekiend, er blijft niet veel over. Wat nog niet is aangebroken geven we weg aan onze achterburen, weggooien in de vuilnisbak doen we liever niet. We pakken de laatste spullen in de rugzakken en ruimen de camper op. We hebben inmiddels wat ervaring dus het gaat als de brandweer. Na een poosje is de camper minstens zo schoon als toen we ‘m ophaalden. Als laatste gooien we nog even de WC-cassette en de grijswatertank leeg en de dieseltank vol.

Bij de camperverhuur gaat het redelijk gesmeerd, alleen willen we nog wel even kwijt dat ze ons met een beetje een ‘halve’ camper op pad hebben gestuurd. Met name in het eerste deel van de reis heeft dat voor ons nog wel wat problemen opgeleverd. De onderweg gemaakte kosten worden nu netjes terugbetaald en voor wat betreft onze andere opmerkingen moeten we ons per mail wenden tot customersservice. Omdat we destijds niet voor een ‘halve’ maar voor een ‘hele’ camper hebben betaald, gaan we dat zeker nog even doen.

Met de taxi gaan we naar Darwin International Airport. We zijn er veel te vroeg, maar we wisten ook niets te bedenken wat anders nog zouden kunnen gaan doen in de tussenliggende tijd. Dan vermaken we ons wel een beetje op het vliegveld. Gelukkig kunnen we gelijk inchecken bij de balie van Jetstar Airlines, voor vlucht JQ 57, dan zijn we mooi de grote zware rugzakken kwijt.

De kinderen gaan tekenen en wij vermaken ons met internet en wat administratieve handelingen. Om 17.50 uur kunnen we boarden. We hadden alleen niet in de gaten dat we nóg een keer door de security moesten. Zul je meemaken, zit je een paar uur te wachten en dan ben je nog bijna te laat met boarden. We vertrekken op tijd en de vlucht van 4,5 uur verloopt soepel. We vliegen nu weer met Jetstar, de budget-zustermaatschappij van Qantas. In principe houdt dat in dat er (bijna) geen service is aan boord. Op een of andere manier hadden wij door ons round-the-world-ticket een streepje voor, want wij kregen (net als enkele anderen) wel een maaltijd geserveerd. Dat is weer een meevaller!!

De aankomst (21.00 uur) op Changi International Airport in Singapore gaat vlot, soepel en efficiënt. Dan blijkt dat onze manier van reizen, n.l. ‘niets vooraf boeken’, ook wel nadelen kan hebben. We bellen diverse hotels maar ze zitten allemaal de komende dagen helemaal vol. Iets wat we de afgelopen dagen op internet ook al hadden geconstateerd. Toen zagen we alleen dat er nog wat presidentiële suites, à $ 5.500,=, beschikbaar waren, niet helemaal binnen budget. Uiteindelijk, met wat hulp, vinden we een 4-persoons kamer in het Holiday Inn aan de Orchard Road en voor een redelijke prijs. Pfffffieeuw (kantje boord)!!!!
 
Gauw met de taxi naar het hotel. Wow, een veel te sjieke plek voor ons. Zeker als je net, ná bijna 7 weken, uit een camper bent gerold. We hoeven niet eens onze rugzakken te dragen, dat zijn we al helemaal niet gewend de laatste maanden. Gauw inchecken. De kinderen in het ene tweepersoonsbed, wij in het andere, voor ons gevoel is het al 1.00 uur, maar de plaatselijke tijd is 11.30 uur. We zijn weer 1,5 uur ‘dichterbij’ Nederland gekomen. Bovendien zitten we inmiddels weer op het noordelijk halfrond (zo’n 100 km boven de evenaar).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten