BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


5 augustus 2011

Kuala Lumpur

04-08: Na een kort nachtje gaan we rond 8.30 uur ontbijten, wat is inbegrepen in de prijs. Het contrast met het luxe ontbijtbuffet van het Holiday Inn in Singapore is groot. Nu geroosterde broodjes met jam of suiker en koffie of sap. Vandaag moeten we een andere kamer in het guesthouse innemen, want de kamer van afgelopen nacht is al geboekt. We komen terecht op een 4-persoons dorm, waar 1 matras wordt bijgelegd. Wel hebben we een eigen douche en toilet. Ook de kamer is even wat anders dan in het Holiday Inn, maar gelukkig zijn we allemaal zeer flexibel en waarderen we de afwisseling.

Vandaag moet er weer het een en ander geregeld worden. We gaan met de monorail weer naar Sentral Kuala Lumpur om voor aanstaande zaterdag treinkaartjes naar Butterworth (noorden van Maleisiƫ) en voor zondag treinkaartjes van Butterworth naar Bangkok te regelen. Het gaat eigenlijk allemaal best makkelijk.

Bij de tourist information op Sentral Kuala Lumpur doen we nog even wat tips op voor bezienswaardigheden in deze stad. Als we het kantoortje uitlopen ontmoeten we een Nederlands gezin (met 3 wat oudere kinderen). Als we aan de praat raken, komen we er achter dat we slechts 1 kilometer bij elkaar vandaan wonen! Toeval?
Jalan Petaling
 Dan gaan we naar China Town. Een interessante buurt om even een kijkje te nemen. Zoals gebruikelijk veel volk, prullaria en eettentjes. Ook een Hindoe-tempel. We besluiten een kijkje binnen te nemen. De sandalen moeten uit. Voor de kinderen levert het hier allemaal veel vragen op. Waarom zoveel goden? Waarom zoveel kleuren? Waarom staat er eten? Wij moeten bekennen dat we lang niet op alle vragen antwoord weten. Het boek ‘Hindoeisme voor dummies’ moeten we maar eens bestellen…


Van China Town nemen we een taxi richting ons guesthouse. Vlakbij duiken we een shoppingmall in om ergens een verlate lunch te nuttigen. Omdat MaleisiĆ« overwegend Islamitisch is zijn er ook dameswinkels waar een keur aan hoofddoekjes wordt verkocht. Bente vraagt zich af hoe de vrouwen deze dan passen, als ze hun haar niet mogen laten zien. “Gaan ze dan ook in een pashokje?”. Wederom moeten we bekennen dat we het niet weten.


Dan gaan we even relaxen op onze kamer om ’s avonds nog even naar een foodcourt te gaan voor een iets steviger maaltijd. Dan op tijd naar bed. Even bijtanken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten