BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


11 augustus 2011

Complex

10-08: Rond de middag gaan we de stad in. We willen graag met de water-taxi, zoals we (Laura en Edwin) 15 jaar geleden ook gedaan hebben. Er is echter veel veranderd in Bangkok. De plek die wij ons herinneren wordt niet meer zoveel gebruikt. Ook bij een ander aanlegsteiger is geen watertaxi te bekennen. Dan nemen we maar een gewone taxi. We willen vandaag naar ‘The Grand Palace’. Het koninklijke tempelcomplex.


Bij het complex is het enorm druk.

Er is in de stad iets bijzonders aan de hand, een soort Koninginnedag, maar dan over meerdere dagen verspreid. Er zijn veel mensen in allerlei verschillende uniformen aanwezig. Wil je het tempelcomplex betreden, dan mag je geen slippers dragen, geen korte broek en geen blote schouders (voor kinderen zijn de regels soepeler, zij mogen wel in korte broek). In deze laffe hitte zijn er natuurlijk veel toeristen die niet aan die eisen voldoen. Om dat probleem op te lossen zijn er lange broeken en sarongs te leen. Edwin moet er ook aan geloven. Met een soort groene regenbroek komt hij van de kledingverhuur terug. Het is wat zweten, maar goed, nu kunnen we het complex wél bekijken.

Het complex is een kleurrijk geheel, mooi om te zien en veel symboliek. Maar zoals al eerder vermeld, het boek ‘boeddhisme voor dummies’ hebben we nog niet gelezen. We kijken een uurtje rond en vinden het prachtig, maar weten weinig tot zeer niets van de achtergronden van al deze symboliek. Ook de drukte en de warmte nodigen niet uit om nog veel langer te blijven.


Met een taxi laten we ons naar Bo Bae brengen waar een markt is. Deze markt is een markt waar alleen maar kleding wordt verkocht, vooral T-shirts in allerlei soorten en maten. Ongelooflijk wat een kleding, en……bijna geen klanten!! Het lijkt ons een hopeloos gewacht op een klant. De concurrentie moet moordend zijn. Tussen de smalle kruipdoor-sluipdoor paadjes rijden ook nog scooters die nog meer kleding aanvoeren. Op een gegeven moment komen we uit op de spoorrails! Het is een bende van jewelste. We gaan maar weer terug. Als we een bruggetje oversteken zien we in het vervuilde water een enorme leguaan! Wat een beest zeg, wel 1,5 meter lang! Toch nog wildlife in Bangkok!

Met een taxi gaan we weer terug naar ons hotel. We hebben vanavond afgesproken met een collega van Edwin die toevallig ook (met drie kinderen) in Bangkok is. Het wordt een gezellige avond. Kletsen, biertjes en lekker Thais eten. De kinderen vermaken elkaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten