BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


10 augustus 2011

Bangkok

09-08: We hebben allemaal lekker geslapen. Voor de kinderen is het ook wel fijn om nu allemaal een fatsoenlijk EIGEN bed te hebben in plaats van dicht op elkaar bovenin de cabine van de camper of met z’n drieën, over dwars, in een tweepersoonsbed.

Het ontbijt zit bij de prijs in en dat vinden we toch wel prettig. Hoeven we niet direct na het opstaan de stad in op zoek naar ontbijt. Het ontbijtbuffet staat buiten opgesteld en ziet er goed uit. Toast, vers fruit, rijst, prutjes, gebakken eieren, sapjes, koffie. Het eten van rijst op de ochtend begint te wennen. De kinderen hebben er iets meer moeite mee. Huub zou wel pannenkoekjes willen, maar helaas, die zijn er niet. Ook qua temperatuur is het ’s morgens nog lekker, al gauw loopt de temperatuur op tot 34 graden en een hele hoge luchtvochtigheid.
Na het ontbijt gaan we de stad in. Vlakbij ons hotel is een tempel met een grote staande Boeddha (schatting: 25-30 meter hoog). Edwin heeft bergschoenen aan en blijft maar liever even buiten de tempel wachten. Laura en de kinderen dragen sandalen, dus voor hen is het maar een klein moeite om de tempel met blote voeten binnen te gaan. De kinderen vinden het interessant. Bente ziet offers staan (in de vorm van eten) en merkt op dat de mensen met dit geloof écht denken dat de Boeddha leeft. De tempel is ook zó anders dan de kerken die wij kennen uit Nederland.

Als we verder de stad in lopen komen we langs een kapper. Edwin is al zo’n 2,5 maand niet naar de kapper geweest en het wordt hoog tijd! Als hij in de stoel plaatsneemt verdwijnt de kapster naar buiten. Wat is dat nou? Zitten we hier alleen! Gelukkig komt ze na 5 minuten terug met haar collega. Blijkbaar knipt alleen deze collega en is zij leerling. Als Edwin wordt geknipt laten Laura en Bente zich pedicuren en manicuren door de leerling. Knippen, vijlen en lakken.

Als we verder lopen komen we in een straat met allemaal kraampjes en eettentjes. De kinderen mogen allemaal een nieuwe schooltas uitzoeken. Het worden drie rugzakjes. Ze zijn er erg blij mee. Als we genoeg hebben van het rondstruinen gaan we weer naar ons hotel. Even lekker afkoelen in het zwembad.


’s Avonds eten we weer bij het hotel, lekker makkelijk zeg maar. Edwin en Toon bestellen samen pekingeend. Daar hadden ze al langer ‘versier op’. De verwachting was een hele eend op een bord. Het blijkt anders te zijn. Het wordt een voorgerecht en een hoofdgerecht. Het voorgerecht bestaat uit geroosterde plakjes eendenvel. Dat moet worden opgerold in een plakje filodeeg. Daarbij moeten wat reepjes komkommer en een stukje lente-ui. Een zwart zoet sausje erover, oprollen en eten. Toon en Edwin vinden het erg lekker. Als de rest een hapje proeft zijn ze ook enthousiast. Het hoofdgerecht, de rest van de eend, wordt met groente, taugé en rijst geserveerd.



2 opmerkingen:

  1. Is de baard er ook af?

    Groeten Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dag mensen, na een vacantie in frankrijk moest ik weer even mijn achterstand inlezen. wat een mooie reis maken jullie toch! Geniet er nog even van. groet lies

    BeantwoordenVerwijderen