BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


12 augustus 2011

Bedankt... en tot gauw!

12-8: En dan zit de reis (bijna) er op! We hebben genoten van alles! Van het avontuur, de verschillende culturen, van elkaar, van de natuur, van de e-mailtjes van velen, van het contact met school, van het bloggen en wat al niet meer. We zijn blij dat we deze droom werkelijkheid hebben gemaakt. We zijn trots op onze kinderen dat ze zich zo flexibel hebben getoond: bijna elke dag een andere slaapplek, tijdsverschil, ander eten, andere klimaten, andere talen, schoolwerk op de meest vreemde plaatsen en ontzettend veel indrukken.

In de afgelopen maanden hebben we ontzettend veel vragen van de kinderen beantwoord. Vragen over van alles en nog wat, over: het heelal, muziek, vulkanen, tsunami’s, zoogdieren, dino’s, Coca Cola (waarom kun je dat overal krijgen, hoe verdienen ze hun geld), hoe wordt je zwerver, hoe wordt je miljonair, hoeveel woorden zijn er ….etc. etc.

Verder hebben de kinderen telkens als we in een camper “woonden” om de beurt helpen koken, wat ook leerzaam voor ze was. Ook hebben ze zakgeld gekregen in de verschillende valuta en gemerkt dat geld ook op raakt. Ze hebben in verschillende landen kleine boodschappen gedaan, contact gemaakt met allerlei mensen, talen opgesnoven.

De kinderen hebben zich van hun meest creatieve kant laten zien. Spaans, Engels en Frans kwam in hun spel voorbij, evenals van alles wat we beleefd hebben. Met nauwelijks speelgoed wisten ze zich toch te vermaken. Met kartonnetjes van de Mc werd een autootje gemaakt, van folders werd een mobieltje gemaakt, er werden fantasielanden bedacht met eigen talen en regels etc. etc.

De toekomst zal het leren, maar wij denken dat de kinderen een enorme schat aan informatie met zich meedragen. We zullen zien welke invloed dit later op ze heeft.

We zijn ons bewust van het feit dat deze droom niet mogelijk was geweest zonder de hulp van anderen. We willen de mensen die op welke wijze dan ook bijgedragen hebben aan c.q. moeite hebben gedaan voor ons, aan het mogelijk maken van deze reis ENORM bedanken. We gaan geen namen noemen, want dan zijn we veel te bang dat we iemand vergeten.

De komende tijd zal bestaan uit het veel mensen sinds lange tijd weer zien en alles weer “terugregelen” naar de situatie van voor vertrek.

Tijdens de reis hebben we enorm veel inspiratie opgedaan voor nieuwe plannen. We bruisen van de energie en hebben zin om de handen weer uit de mouwen te steken.

Nogmaals dank aan iedereen die hoe dan ook heeft meegeholpen, meegeleefd en/of meegenoten.

En verder: “We keep on dreaming!”

3 opmerkingen:

  1. dag allemaal,

    Ik hoop dat jullie een fijne reis terug hebben gehad. Wat raar lijkt me dat om nu weer thuis te zijn. Maar deze reis vergeten jullie allemaal nooit meer en de bagage van onderweg kan je je hele leven meedragen. Dus nog heeeeel lang nagenieten.

    liefs uit de VS
    Jacq

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hee mensen, wat een mooi avontuur. ik weet zeker dat het een hele ervaring is voor jullie allemaal. veel plezier weer in raalte. groet, lies en karel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig avontuur, velen dromen hiervan.
    maar jullie hebben er een realiteit van gemaakt.
    Klasse

    groet Henk

    BeantwoordenVerwijderen