BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


9 augustus 2011

aankomst in Bangkok

08-08: Allemaal zijn we zo rond 7.00 uur wakker. Het is nog rustig in de trein. Huub kruipt met zijn knuffel bij Bente in bed om samen te spelen. Ze vinden het erg gezellig al die ‘hutjes’. De mevrouw die de maaltijden regelt loopt al door de trein en vraagt of we onze koffie, thee en jus d’orange al willen. Ja, graag! Wat zelfmeegebrachte boterhammen erbij en ons ontbijt is compleet.



Langzaamaan zijn de meeste mensen in de wagon wakker. De bedden worden weer door hetzelfde mannetje afgehaald en ingeklapt. De kinderen vermaken zich weer met mede reisgenoten. Zo maakt Toon een praatje met een Amerikaanse stel. Hij laat ons ‘heimwee-fotoboekje’ zien. Huub speelt op een gameboy van een iemand, en hij op de Nintendo van Huub. Later vermaken ze zich met de twee ukeleles van twee jongens uit Maleisië en Singapore. Dat houden ze lang vol! Ze krijgen een klein beetje les. De reis duurt ruim 22 uur, maar de Nintendo’s zijn nog nauwelijks aangeraakt. Leuk dat dát ook kan! Het was een leuke ervaring, reizen per trein.

Met slechts 10 minuten vertraging komen we aan in Bangkok. Als we de stationshal inlopen worden we opgewacht door iemand van de toeristische informatie die ons verteld waar we een taxi kunnen vinden. Als we het station uitlopen staat er al een taxi klaar. Instappen en naar ons hotel. In dit hotel hebben Edwin en Laura zelf zo’n 15 jaar geleden ook geslapen en dat was toen prima. We gaan er vanuit dat er niet al te veel veranderd is.


Na een ritje door het drukke verkeer van Bangkok komen we aan op ons laatste adresje van deze reis, het Trang Hotel in Bangkok. We hebben twee kamers naast elkaar, op de begane grond. We kunnen zo het zwembad in, en dat doen we dan ook zo snel mogelijk. Daarna lekker douchen en luieren op de kamer. Tegen vijven gaan we bij het hotel een hapje eten en daarna lekker op tijd naar bed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten