BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


19 juni 2011

Parkes

18-6: Deze plek was fantastisch. Gisteren kangoeroes op de route hiernaartoe en vanmorgen allerlei prachtig vogelgezang! Toon stapt als eerste uit bed, kleed zich aan en gaat met de zaklamp op onderzoek uit. De zaklamp is nodig om in allerlei gaten te kijken om te zien of er misschien schorpioenen of spinnen wonen.

Na het ontbijt gaan we naar het zwembad. Het is een 25-meter-bad waarvan we alleen de middelste drie banen kunnen gebruiken. De buitenste banen zijn voor zwemlessen. Het is een beetje saai, maar treft wel doel. De kinderen springen af en toe van het startblok met een plons in het water. Ook Huub met zijn zwembandjes om.

Na het zwemmen gaan we naar de Farmers Market. Hierover werden we gisteren getipt. Allerlei kraampjes waar vlees, kreeften, fruit, e.d. te koop waren. Wij hebben ons direct tegoed gedaan aan poffertjes, pannenkoeken en hotdogs! Ja, zwemmen maakt hongerig. Daarna nog een uitje waar elke (mannelijke) wereldreiziger van droomt: een bezoek aan een Australische bouwmarkt om een kijkje te nemen! En dat nog wel vlak voor vaderdag!

Doel vandaag: Parkes. Onderweg komen we nog een keer een politiewagen tegen. Op zich niet zo erg, maar op dat moment staan de kinderen achter onze voorstoelen en we zien in de spiegels dat de auto draait en zwaailampen aandoet. Gelukkig was het voor ons loos alarm. Ze pikken iemand anders eruit. Pheieieueuweuw!

Dan zien we een bordje met Radio Telescoop. We besluiten een kijkje te gaan nemen. Buiten staan twee enorme telescoopschotels waarmee je over een afstand van ca. 100 meter met elkaar kunt fluisteren. Het is wonderlijk dat het kan. Binnen is allerlei informatie te krijgen over de enorme Telescoop die hier staat. Wij houden het bij een kort bezoek.

In Parkes doen we boodschappen, gaan internetten/spelen bij de Mc en dan naar de wildkampeerplek/truckstop die we op de heenweg gespot hebben. Koken en onder de wol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten