BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


25 juni 2011

Joep

24-06: Vandaag willen we een koala kolonie bezoeken. We hebben gehoord dat deze te zien is op een klein eilandje (Raymond Island) dat met een pontje te bereiken is. Het is nog ongeveer een uur rijden, maar we doen er langer over omdat we onderweg nog ergens lunchen en gebruik maken van de Mc die we tegenkomen. Pas rond 14.00 uur komen we in Paynesville vanwaar het pontje vertrekt naar Raymond Island.



We wandelen de koala-trail. De route leidt door het dorpje op het eiland. We kijken goed, maar het valt nog niet mee om koala’s te zien. Uiteindelijk weten we er 10 te spotten. Ze zijn echt goed gecamoufleerd, maar we kunnen ons niet voorstellen dat we er 40 gemist hebben. Het woord kolonie komt voor ons wat overdreven over.

Dan nemen we het pontje weer terug. Als we net op het pontje zijn komt er een hondje naar de kinderen toe gerend. De kinderen schrikken even, maar dan komt het baasje er achteraan. “It’s not a tiger!”zegt hij. Dan beginnen de kinderen weer Nederlands te praten, wat de man verbaasd. “Komen jullie uit Nederland? Waar vandaan? Raalte? Dat ken ik!” Voor we het weten is het pontje aan de overkant. De man vraagt of we al gegeten hebben (het is inmiddels 17.00 uur). Nee dus. Nou, dan trakteer ik jullie op ‘fish & chips’! Nou prima, leuk! We kletsen wat en vinden het allemaal erg gezellig. Opmerkelijk detail: de “fish” is van de haai, heerlijk en stevig vlees. Zo kun je een haai best de baas!

Dan vraagt hij: waar slapen jullie vannacht? Nou, zoals gewoonlijk: ‘nog geen idee’. Nou, kom dan met de camper naar het eiland, dan kunnen jullie de camper bij mij parkeren! Dat doen we. Als we bijna bij zijn huis zijn springen er nog gauw drie enorme kangoeroes weg! Een machtig gezicht.

’s Avonds kletsen we onder het genot van een kop thee en ontdekken dat de man Joep Kuiper heet (en erg op Toon Hermans lijkt qua stem en uiterlijk) en van oorsprong uit Friesland komt. Hij zit vol verhalen en heeft ook veel van de wereld gezien. Een echte levensgenieter van maar liefst 78 jaar oud! Dit is wat reizen op de bonnefooi zo leuk maakt, kunnen en willen inspringen op onverwachte gebeurtenissen en ontmoetingen.

We mogen gebruik maken van de douche en gaan allemaal op tijd onder de wol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten