BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


18 juni 2011

Bathurst-2

16-6: We hebben allemaal lekker geslapen. De kou viel vannacht mee. Na het ontbijt vertrekken we richting McDonalds om een koffie te scoren, te internetten, te spelen, schoolwerk te doen en alle apparatuur op te laden. We ontmoeten nog een Australiër die als kind (8 jaar) ook met zijn ouders een wereldreis had gemaakt. Hij vond het helemaal geweldig en wist er nog veel van. Het had hem een brede interesse opgeleverd.

Rond de middag vertrekken we lopend vanaf de Mc naar het Mineral & Fossil Museum, een aanrader volgens de reisgids. Het museum is gehuisvest in een voormalige school en wordt gerund door vrijwilligers. Voor zover wij begrepen is de collectie mineralen en fossielen aan de stad geschonken door een inwoner die deze verzameling had aangelegd.











We lopen langs de verschillende mineralen en staan verstelt van alle kleuren en vormen. Ongelooflijk dat de natuur zoveel moois herbergt. Ook de fossielen zijn interessant om te zien. Verder staat er een compleet skelet van een Tyrannosaurus Rex. Machtig (en uniek)! En er zijn fossielen van dinosauruseieren. Als we alles hebben gezien wordt ons gevraagd een enquêteformulier in te vullen. Edwin neemt dit loyaal op zich. Echter de vraag naar zijn leeftijd deed hem even schrikken. Sinds 13 juni valt hij in de categorie: 40-64 jaar! Gloek! Omdat het nog even wennen is aan dit nieuwe getal heeft Edwin maar een categorie gejokt… 
T-Rex (rechts!!)

Dan gaan we weer terug richting de camper. Onderweg komen we langs een muziekwinkel en scoren we een CD met ‘American evergreens’. Verderop komen we langs een snoepwinkel waar de kinderen hun slag slaan. Daar horen we van de eigenaresse dat er in Bathurst een serieus racecircuit (Circuit Mount Panorama) is dat de moeite van het bekijken waard is, gaan we gelijk doen. We kunnen dus met de camper het circuit over “scheuren”. Je bent toch geneigd om wat harder te rijden, maar Edwin houdt zich in. Heel leuk om even te zien, maar met een camper natuurlijk nét niet helemaal cool en zeker geen snelle rondetijd.

Na het circuit gaan we nog langs een speeltuin voor de kinderen. Daar kunnen ze nog even uitrazen. Dan gaan we weer naar onze vertrouwde wildkampeerplek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten