BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


15 juni 2011

40, veertig, cuarenta, fourty! FEEST

13-6: Vandaag een bijzondere dag voor ons op reis. Papa Edwin is vandaag jarig en wordt 40 jaar! Hij wordt door Laura en de kinderen verwend met een mooi T-shirt van Ruta Cuarenta, tekeningen en gedichtjes. Het T-shirt zat al maanden onderin de rugzak. Het viel niet mee om dat geheim te houden, maar dat is toch redelijk gelukt.



We gaan vandaag naar het Sydney Aquarium. Het is er ontzettend druk, waarschijnlijk omdat het vandaag voor veel mensen een vrije dag is. Het aquarium is heel mooi met veel verschillende soorten zeedieren: haaien, roggen, zeepaardjes, inktvissen, kwallen en natuurlijk: een vogelbekdier. Er zijn aquaria, maar ook tunnels. Zo lijkt het net of je tussen de vissen door loopt. Het is leuk om vissen te zien die we ook zelf bij het snorkelen op Tahiti hebben gezien. Ook de black tip haai en de Sting ray zijn in het aquarium te zien.

Als we alles hebben gezien is het tijd om ergens taart te gaan eten. Het is overal erg druk, maar uiteindelijk kunnen we in het QVB taart eten. Heerlijk! Dan gaan we nog even naar de Apple Store. Kunnen we gebruik maken van een goede internetverbinding en even langs de nieuwssites surfen of op speeleiland spelen. Als we lang genoeg vijf computers bezet hebben gehouden gaan we weer naar de buurt van ons hotel.



Onderweg komen we langs een bioscoop waar het enorm druk is. Vandaag is de première van Kungfu Panda 2. De rode loper ligt uit, de paparazzi en verschillende tv-stations zijn aanwezig met camera ploegen. Het wachten wordt wat opgeleukt door een Chinese draak en Chinese muziek en iemand verkleed als Kungfu Panda. De “sterren” zijn voor ons onbekend, maar dat maakt niets uit. Allemaal scoren we een gratis cap van deze film en als de grootste drukte weer voorbij is gaan we weer verder.

Jack Black

Lucy Lui

We hebben nog iets leuks op het programma staan vandaag: Sushi eten! Het sushi restaurant hadden we al eerder gezien en aangezien we nog nooit sushi gegeten hadden leek Edwin’s verjaardag een leuke gelegenheid om dat eens uit te proberen. Het leuke van dit restaurant is dat er een kleine lopende band rond gaat met allerlei verschillende gerechtjes erop. Elk gerecht heeft een eigen kleur schoteltje. Je kunt zoveel eten als je wilt. Aan het eind worden het aantal schoteltjes van elke kleur geteld zodat men weet wat je moet betalen.

Het ging ons vooral om het uitproberen van sushi. We dachten eerlijk gezegd heel oneerbiedig dat het “een koude klets” zou zijn. Maar nu weten we beter. Het is echt heerlijk en het vult nog ook! Zelfs de kinderen zijn enthousiast (Bente en Huub vooral over de loempiaatjes, oké). Na het eten gaan we naar ons hotel om alles weer op orde te brengen voor morgen, als we de huurcamper gaan ophalen.

1 opmerking:

  1. Sandra Schouten15 juni 2011 om 21:15

    Van harte gefeliciteerd Edwin! Een mooiere manier om je veertigste verjaardag te vieren bestaat er bijna niet! Nog veel avontuurlijke jaren erbij gewenst!
    Groeten van een trouwe bloglezer.

    BeantwoordenVerwijderen