BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


15 juni 2011

Sydney - The Rocks

11-6: Vandaag is het wat minder mooi weer, maar dat mag de pret niet drukken. We lopen naar de QVB, the Queen Victoria Building. Vóór het gebouw maken we een praatje met een straatmuzikant die wel héél erg goed gitaar speelt. Hij blijkt een jaar of zeven in Rotterdam te hebben gewoond, dus spreekt een aardig woordje Nederlands. De QVB is een prachtig Victoriaans winkelcentrum uit 1898. Een sjiek en statig gebouw met dito winkels. Dus mooi om even doorheen te lopen.


Later gaan we naar The Rocks, de wijk waar Sydney begonnen is, gelegen aan de voet van de Sydney Harbour Bridge. Een gezellige wijk met veel oude gerestaureerde huizen en pakhuizen waarin veelal kleine winkeltjes, ateliers en galerieën zijn gevestigd. De gezelligheid wordt nog verder verhoogd doordat er vandaag de zaterdagse Farmers Market wordt gehouden.

Vanuit The Rocks kunnen we met een aantal trappen de Harbour Bridge op. Over een voet-/fietspad kunnen we de brug over lopen. Wat een enorme brug, stenen pijlers met een enorme staalconstructie. Het is zelfs mogelijk om over de brugbogen te lopen. De prijs van 200 AUD/p.p. (€ 150) is ons wat te gortig. Het voegt ook niet veel toe aan hetgeen we nu al kunnen zien, nl. uitzicht over de haven, het Opera House en de overkant van de Harbour Bridge.

Het is alweer achter in de middag als we op Circular Quay aankomen. We hangen daar nog wat rond en kijken naar diverse straatartiesten, altijd leuk. We nemen weer de bus naar de buurt van ons hotel. De dagen vliegen voorbij!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten