BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


15 juni 2011

12-6: De kinderen zijn nog “geprogrammeerd” op de Nieuw-Zeelandse tijd. Om 6.00 uur staan ze al bij ons aan de kamerdeur met de mededeling dat ze al heel lang wakker zijn… We sturen ze toch maar even weer naar hun kamer. Kom rond 7.30 uur maar weer terug.

Rond 11.00 uur gaan we de stad in. We gaan richting China Town om daar een kapper te bezoeken die we al eerder hebben gespot. Eigenlijk is het een herenzaak, maar ze willen Bente ook wel even onder handen nemen. Dat is prettig en voordelig. Laura slaat nog maar weer een keer over. Dat komt later wel.

We slenteren door een markthal met allemaal Chinese prullaria. De kinderen hebben gisteren zakgeld gekregen voor Australië en dat geld moet uitgegeven. Gisteren hebben ze alle drie een knuffel gescoord. Bente en Huub een koala, Toon een kangoeroe. Op zich niet zo erg, maar samen met de knuffels die ze al hebben zijn dat er al zes. Ook dat is niet zo erg, maar bij gebrek aan speelgoed hebben ze de knuffels allemaal een “eigen stem” gegeven… En er wordt wat afgepraat door die beesten. Ook hebben ze ze wat brutaal gemaakt waardoor ze soms vreselijk hard moeten lachen. Wij worden er echter soms gillend gek van…

Dagobert Huub scoort een spaarpot (zou het er echt van komen?). Dan verlaten we deze drukke Chinese buurt en gaan we richting Darling Harbour. We hebben gezien dat er een (gratis) marine museum is. Gezien het weer is dat niet zo gek voor vandaag. Het miezert af en toe.

We vallen weer met de neus in de boter. Het is open dag vandaag. We kijken wat rond, de kinderen krijgen een tas met prullaria en we gaan op een marineschip. Dan horen we een helikopter. Deze komt de haven binnenvliegen en hangt stil vlak bij een ander schip. Een paar mariniers worden gedropt. Later worden deze weer met de heli opgepikt. Een heel indrukwekkend gezicht zo midden in alle drukte van de stad.
Als we genoeg gezien hebben gaan we weer richting ons hotel. Onderweg snuiven we nog wat op van het jazz festival wat er in de haven is, samen met de verschillende etensluchten doet het ons nog een beetje denken aan het Raaltese Ribs & Blues, maar dan met jazz…

Bij ons inmiddels favoriete Irish Pub eten we onze avondmaaltijd en gaan dan weer richting hotel om te relaxen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten