BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


13 juni 2011

Australian Wildlife

10-06: Vanuit ons hotel lopen we de stad weer in en bij de eerste de beste McDonalds checken we even onze e-mail. We gaan met de shuttle-bus richting Circular Quay maar stappen halverwege uit om naar Darling Harbour te gaan.

In deze haven zijn diverse musea en attracties gevestigd. We gaan naar binnen bij het Australian Wildlife World, een dierentuin c.q. interactieve tentoonstelling over alle in het wild levende Australische landdieren. Veel er van zijn in levende lijve aanwezig: koala’s, kangaroe’s, krokodillen, wombats, slangen, spinnen, vogels etc. Hier blijkt dat er in Australië veel gevaarlijke beesten rondlopen, -zwemmen, -kruipen, zoals de 6 dodelijkste slangen, zoutwaterkrokodillen en twee zeer giftige spinnen (funnelweb- en redbackspin).

Eén van de medewerkers meldt echter dat het meest gevaarlijke dier van Australië, het paard, is. Het paard zorgt jaarlijks voor meer dodelijke slachtoffers dan alle andere gevaarlijke dieren bij elkaar. Niet dat deze niet gevaarlijk zijn, maar je komt bijna niet met ze in contact, tenzij je wel erg dom te werk gaat. Al met al een mooie en zeer interessante attracties en is iedereen goed gewaarschuwd voor de komende zeven weken.

Als we teruglopen naar het centrum wippen we even de Apple-store binnen en leven ons even helemaal uit op iMac’s, iPad’s en iPods. Hier, net als in New York, een gelikte winkel , vol met mensen die allemaal niet echt onder de indruk zijn van de economisch mindere tijden. Ook hier vliegen de dozen de winkel uit. Misschien wel dé remedie tegen economisch mindere tijden.

Tegen de avond vinden we in de buurt van ons hotel een gezellige Ierse pub waar ze heerlijke en betaalbare maaltijden serveren. Een schot in de roos.
Koude pootjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten