BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


24 april 2011

Tahiti-Papeete

21-4: Rond 6.00 uur zijn we allemaal wakker. We hebben goed geslapen ondanks de warmte. Het bed bestaat uit een matras met een hoeslaken. Er zijn verder geen dekens of lakens aanwezig, maar dat bleek ook warm genoeg. Rond half zeven wordt onze kamerdeur geopend en stapt er een man naar binnen. Aangezien wij nauwelijks gekleed zijn ‘bonjouren’ wij deze man (het is Franstalig hier) weer de deur uit! Later begrijpen we van de receptie dat de man de kamer al vijf jaar gebruikt en dat hij “boven” slaapt. Wij hadden gedacht dat we de kamer voor onszelf hadden…Gelet op de prijs laten we het hier maar bij, het is maar voor twee nachtjes.

Na het ontbijt gaan we Papeete verkennen. Het is hier een stuk warmer en drukkender dan op Paaseiland. We brengen de was weg naar een wasserij en informeren in de haven naar overtochten met de boot naar Moorea, daar gaan we morgen naar toe. Het is hier allemaal echt Frans: baquettes, Peugeots, Francs, Renaults etc. We slenteren over de markt, we lopen langs de haven, bekijken winkeltjes en kraampjes, eten en drinken her en der wat en halen de schone en droge was weer op.

Aan het eind van de middag komen we weer bij de markt. We hebben ontzettende dorst en willen er boven wat drinken. Er is live muziek en er wordt zelfs af en toe gedanst. Ook draait er een video van Tahitiaanse dansgroepen. Het is net of we op een bruiloft zonder bruidspaar zitten. Als we willen afrekenen komt er een potige Tahitiaanse even bij ons zitten om een praatje te maken. Ons Frans is, zeker na maanden Spaans, tot een minimum beperkt. Wel begrijpen we dat ze ons welkom heet in Tahiti! Altijd leuk toch? Dan gaan we even langs ons hostel om de zak met was op onze kamer neer te zetten. De mevrouw van het hostel wacht ons al op en leidt ons naar een andere kamer. Hier is wel airco, wel een schone koelkast, wel een schone w.c. en géén vaste bewoner. We hadden ons al bij de situatie neergelegd, maar dit is ook goed.

Als we de was op de kamer hebben gezet gaan we weer de stad in. We gaan naar de roulottes waarin ’s avonds langs de kust maaltijden worden bereid. Roulottes zijn busjes die zijn omgebouwd tot restaurantkeuken. De zijkanten en achterkant van deze busjes wordt opengeklapt en de heerlijkste maaltijden komen uit deze krappe mobiele keukens. En dat ook nog eens tegen betaalbare prijzen. Wij doen ons tegoed aan een curry en de kinderen aan kip met patat. (Wij snappen niet dat ze daar nog steeds niet op afgegeten zijn!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten