BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


30 april 2011

Naar de haaien!

29-4: Vandaag gaan we op excursie. Bij ons hotel wachten we op een busje dat ons zal komen ophalen. Als we wachten zien we dat er in de Cooks Bay een groot cruiseschip voor anker ligt. De toeristen worden met bootjes aan wal gebracht waar ze welkom worden geheten door een groepje Tahitianen die muziek maken. Wij vangen hiervan een glimp op.


Het busje dat ons heeft opgehaald zet ons een paar honderd meter verder weer af. Daar gaan we aan boord van een bootje waar maximaal 60 mensen op kunnen. Wij zijn met ongeveer 25 mensen aan boord. Doel van de excursie is haaien en roggen voeren! Spannend! Eerst varen we een stukje door de Cook Bay. De gids verteld het een en ander over de namen van de bergen en welke figuren er met een beetje fantasie in te zien zijn. Ook varen we langs diverse hotels met ‘overwater-bungalows’. Bij het Continental Hotel is zelfs een bassin aangelegd waar je voor 200 dollar een uur met dolfijnen kunt zwemmen. De oceaan is prachtig om te zien. Bijna onwaarschijnlijk blauw in allerlei verschillende tinten.

Dan zijn we aangekomen bij de plek waar de roggen en haaien zich bevinden. Er zijn van andere excursies al mensen in het water. Dat stelt gerust. We doen onze snorkels op en Huub doet ook zijn zwembandjes om en gaan het water in. Het is best spannend. De pijlstaartroggen zwemmen zo tegen je op. Je kunt ze aaien. Het is een ontzettend lekker gevoel. Ze zijn heel erg zacht. De gids zorgt dat er wat vis voor ze is. Daardoor blijven ze in de buurt. Wel is het uitkijken met de lange staarten (en giftige stekel) van de roggen, daar moet je niet aankomen. Ze mogen wel tegen jouw aankomen. Het is echt een enorme mooie ervaring.

Bente vind het toch wat eng en trekt zich al vrij snel weer terug op de boot. Dat zal er ook wel mee te maken hebben dat de blacktip-sharks in de buurt beginnen te komen. Sommige exemplaren zijn wel 2 meter lang. Toon maakt ook dat hij aan boord komt, maar tegen alle verwachtingen in, blijft Huub in het water en vind het prachtig! En dan te bedenken dat hij net sinds 3 dagen kan snorkelen en bij aankomst op Moorea zei: “Ik wil wel zwemmen, maar niet nat worden!”


Na een uur met deze schitterende dieren in het water te zijn geweest gaat iedereen weer aan boord en varen we naar een eilandje vlak voor de kust. Daar wordt onze lunch uit de enorme koelboxen tevoorschijn gehaald. Eén van de gerechten, ceviche, wordt ter plekke klaargemaakt: rauwe tonijn, veel zout, 3 liter water, omscheppen, afgieten, ui, komkommer en tomaat erbij, weer roeren, kokosmelk erbij, roeren en klaar! Bier, punch of ranja erbij en genieten maar!

We hebben ruim de tijd op dit eilandje, dus na de lunch gaan we weer heerlijk snorkelen en kletsen nog wat met andere toeristen. Vlak voor vertrek krijgen we nog een demonstratie over hoe je een kokosnoot open maakt. Dat is toch wel echt handig om te weten en, als je het eenmaal weet, niet eens al te moeilijk.

Dan is dit avontuur voorbij en varen we met het bootje langs de verschillende hotels om iedereen weer af te zetten. Dit was één van de hoogtepunten van onze reis!

1 opmerking:

  1. Hi, wat genieten zeg! ps. wij hebben vandaag genoten van jullie tuin en de kinderen van de trampo. ps wisten jullie dat er wel 10 tegelijk op kunnen? We misten jullie wel hoor maar zo te lezen vermaken jullie je gelukkig prima daar! liefs

    BeantwoordenVerwijderen